Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau, sobre el desconfinament: “El que no volem és tornar a tenir la ciutat plena de cotxes”
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat aquest dimarts el pla d’acció amb mesures “urgents i immediates” per “adaptar” la ciutat a l’inici de la recuperació de la mobilitat que vindrà de la mà del desconfinament. “El que no volem és tornar a tenir la ciutat plena de cotxes”, ha dit en declaracions a TV3, assegurant que serà una “tònica” recuperar carrers de Barcelona destinats als cotxes per a vianants o bicicletes mitjançant un urbanisme “tàctic”. “Ho estan fent altres ciutats europees i nosaltres també estem treballant en una planificació general perquè no es torni a omplir la ciutat de cotxes i contaminació”, ha afegit.

Segons Colau, ningú volia el coronavirus però hi ha hagut algun “efecte colateral positiu” en l’aturada a la ciutat: la baixada de la contaminació. En aquest sentit, ha assegurat que des del consistori no volen tornar a la “normalitat” de la contaminació i per això es preveu “recuperar” carrers perquè la gent pugui mantenir unes distàncies mínimes de seguretat.

En paral·lel, l’alcaldessa ha explicat que estan fent plans de desinfecció del transport públic i que amplien els carrils bici perquè és un dels mitjans que poden ser més segurs i nets a l’hora de desplaçar-se per la ciutat.

El pla de l’Ajuntament –una mesura de govern que es presentarà al plenari d’aquest dimecres–, preveu “garantir la seguretat i la salut pública de la ciutadania en els seus desplaçaments”, i alhora evitar que “es consolidi el traspàs cap al vehicle privat” amb motiu de la crisi sanitària. Si abans de la pandèmia el 26% dels desplaçaments es feien en vehicle privat i el 37,3% en transport públic, actualment el 34,4% opta pel vehicle privat i el 19,5% pel transport públic.

L’objectiu del nou pla municipal és arribar al 40,8% de mobilitat en transport públic, el 35,3% a peu, el 19,9% en vehicle privat i el 4% en bicicleta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa