Colau amplia el tram pacificat del carrer Gran de Sant Andreu

Les obres començaran el setembre i tindran un cost de 4,15 milions

L’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a pacificar un tram més del carrer Gran de Sant Andreu. Concretament reurbanitzarà el tros de la via que hi ha entre el carrers de Joan Torras i la plaça de Mossèn Clapés. Les obres donaran prioritat als vianants, afavoriran el passeig i el comerç de proximitat. Segons un comunicat del consistori, la pacificació d’aquest tram tindrà un cost de 4,15 milions d’euros, començarà el setembre i s’allargarà un any. Aquesta reurbanització se sumarà a la intervenció feta al carrer principal del barri el 2019 entre la rambla de Fabra i Puig i el carrer de Joan Torras.

El nou tram, d’1,3 quilòmetres de llargada, comptarà amb una plataforma única amb preferència per a vianants i bicicletes. El consistori té previst mantenir els 99 arbres que hi ha en aquest tram de carrer i tenen previst i se’n plantaran 18 de nous i 396 metres quadrats d’arbustos. A més, també es renovaran elements de la urbanització, com la pavimentació, els serveis, les telecomunicacions i el drenatge. A més, es posaran 28 bancs i 19 cadires.

La previsió és que les obres comencin el setembre i que acabin al cap d’un any. Un cop finalitzades les obres, els veïns disposaran d’un nou eix de passeig amb zones d’estada al barri, més accessible i amb la circulació de vehicles pacificada. La urbanització del carrer Gran de Sant Andreu respon a una demanda veïnal històrica del barri de Sant Andreu de Palomar, tot i que també ha generat queixes pel desviament de trànsit cap a carrers secundaris. La intervenció va néixer d’un ampli procés participatiu. En aquesta ocasió, tal com es va fer en la urbanització del primer tram, es constituirà una comissió de seguiment amb les entitats veïnals i de comerciants de la zona per recollir les seves aportacions i valorar com avança l’obra.

Comentaris

    Pau B. 06/04/2021 9:51 pm
    La intervenció va néixer d’un ampli procés participatiu… Podrien dir-nos d'on treuen aquesta informació?

Nou comentari