Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un carril bici en obres de Barcelona, convertit en un pàrquing furtiu
  • CA

Aquest diumenge alguns han aprofitat per fer servir el carril bici en obres de la Gran Via de les Corts Catalanes com a pàrquing improvisat. En moments de la jornada s’han comptabilitzat fins a una desena de cotxes estacionats en aquesta zona de l’Eixample, a tocar amb el carrer de Sicília. Fins i tot alguns han fet servir aquest aparcament autodeclarat, inicialment pensat com a via de circulació per als ciclistes, com a punt de càrrega i descàrrega.

L’Ajuntament de Barcelona no sap dir si aquests conductors han sigut identificats. Tampoc sap explicar si la Guàrdia Urbana els ha sancionat. L’únic que s’atreveixen a pronunciar és que “la lògica diu que no es pot fer” i deixen la qüestió per dilluns vinent, quan comenci la setmana.

En aquests moments s'estan fent les obres per baixar el carril bici de la vorera a la calçada. "La vorera no és l’espai desitjable per a les bicicletes, sinó per als vianants", admet el consistori. L'Ajuntament preveu construir 32,6 quilòmetres de carrils bici i millorar 11,7 quilòmetres dels carrils existents. La fita és construir dos carrils bici segregats unidireccionals per bicicletes, situats a la calçada lateral.

Les de la Gran Via no són les úniques obres que s'estan fent. També n'hi ha a la Travessera de Gràcia i fins al carrer València. A hores d'ara, s'han finalitzat les que arribaven fins al carrer Provença, el que suposen cinc illes d’edificis. D'aquesta manera, queden per cobrir dues illes més de blocs de pisos.

La bici a poc a poc guanya terreny i pes a la ciutat. Terreny, perquè cada cop són més els barcelonins i barcelonines que les fan servir -hi ha 126.545 abonats al Bicing, segons l’Ajuntament-. Pes, perquè cada cop són més els quilòmetres dedicats a aquest tipus de mobilitat –236, segons les últimes xifres del consistori, un 48% més que fa 10 anys-.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Franck BCN a març 06, 2022 | 21:57
    Franck BCN març 06, 2022 | 21:57
    La gent gran n'estem.farts de tanta frikada ecoabsurdsostenible. Tots els canvis només afavoreixen gent jove i els grans que ens bombin. Ja ho pagareu en unes ELeccions ja...
  2. Icona del comentari de: José Mª Velasco a març 07, 2022 | 09:44
    José Mª Velasco març 07, 2022 | 09:44
    Está bè el carril bici,pero els ciudadana tenim dret a caminar seguros, que asfalten bė el passeig, fa de mal caminar
  3. Icona del comentari de: T@M a març 07, 2022 | 19:21
    T@M març 07, 2022 | 19:21
    Encara diràn que els cotxes són uns incivics..... el món al revés.
  4. Icona del comentari de: Prou taxa AMB a març 07, 2022 | 22:07
    Prou taxa AMB març 07, 2022 | 22:07
    Quan a Bcn ja no quedi gent per a pagar impostos després hi haurà gent que plorara. Totes a Madrid!
  5. Icona del comentari de: Laura a març 08, 2022 | 14:48
    Laura març 08, 2022 | 14:48
    Algú ha pensat en els pobres transportistes que no tenen on parar? Si aparquen sobre la cera del lateral de la Gran Vía no passa l'autobús! Només poden aparcar al carril bici!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa