Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cabify diu que el 98% dels viatges que fa són amb un temps d’espera de menys de 15 minuts
  • CA

Cabify ha xifrat en un 98,5% els viatges que realitza per sota dels 15 minuts d’espera de l’usuari. En un comunicat difós aquest matí, l’empresa ha afegit que només el 3% de les sol·licituds del servei són amb reserva prèvia. Amb aquestes dades Cabify il·lustra l’efecte que tindrà el decret regulador en el servei a la ciutat.

[r:1]

Dels viatges cancel·lats, prossegueix l’informe, el 60% estan “directament relacionats amb el temps d’espera”. A més, assenyala que quan el cotxe de Cabify triga més de set minuts, els usuaris situen el temps d’espera com el l’atribut més negatiu del servei. 

Prossegueix amb l’opinió de les persones que utilitzen Cabify i detalla que la “rapidesa” amb què arriba el cotxe és el tercer factor més valorat. “Per tots aquest motius, les capritxoses condicions que pretén establir el decret de la Generalitat fan inviable el servei de les VTC”, sentencia Cabify. 

Sol·liciten que la mobilitat es tracti com un “tema d’Estat”

La directora global de polítiques públiques i regulació de Cabify, Marta Plana, ha demanat avui a la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, que l’executiu afronti la mobilitat com a “tema d’Estat” i que faci “marcs reguladors que afavoreixin la convivència, la col·laboració i la competència” per garantir “la transformació a les ciutats i les societats”, segons informa l’ACN. Segons Plana, cal abordar la qüestió “des d’un punt de vista integrador” i “posant el focus en els ciutadans i en els marcs competitius europeus”. “Està en joc la competitivitat i el futur de les ciutats”, ha dit.

Paral·lelament, la patronal Unauto VTC ha insistit en les crítiques a la nova regulació i ha dit del decret que és una “restricció imposada pel sector del taxi exclusivament destinada a fer desaparèixer les VTC de Catalunya”. Sobre la inviabilitat del servei VTC a Barcelona i el tancament d’empreses – anunciada ja per Vector Ronda -, la patronal ha avançat que divendres diverses companyies presentaran els ERO “davant de l’autoritat laboral”. 

Més notícies
La patronal de les VTC es vol querellar contra Colau
Notícia: La patronal de les VTC es vol querellar contra Colau
Comparteix
El president de la patronal a Catalunya acusa l'alcaldessa d'haver pressionat perquè s'aprovi el decret

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa