Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cabify admet les reticències de la Generalitat per la interpretació del decret
  • CA

Cabify ha desvelat el posicionament del departament de Territori davant del retorn de l’empresa: no hi estan d’acord. El president de l’empresa a Europa, Mariano Silveyra, ha explicat que la interpretació del decret no ha agradat a la Generalitat, però que la prioritat de Cabify és recuperar els llocs de treball que van perdre després que el decret els expulsés, segons ha criticat. Silveyra ha detallat que han parlat amb l’interlocutor que tenien fins ara de l’àrea de transports del departament.

[r:1]

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio Silveyra ha dit que espera que PP i Ciutadans facin un pas endavant i que presentin un recurs d’inconstitucionalitat contra el decret de la Generalitat. El recurs el pot presentar el Defensor del Poble, el president del govern de l’Estat, o bé 50 diputats del Congrés. El president de Cabify Europa, Mariano Silveyra, ha afirmat que l’empresa ha mantingut converses amb els grups popular i taronja perquè presentin un recurs d’inconstitucionalitat que els permeti treballar com ho feien abans del decret català. 

Silveyra ha avisat, però, que si els tribunals finalment mantenen en vigor la regulació actual, Cabify podria seguir operant amb el nou model. La nova forma de treballar de l’aplicació consisteix a establir un contracte amb l’usuari en què Cabify es converteix en un xofer disponible a totes hores per a l’usuari, cosa que permet obviar els 15 minuts de precontractació establerts per llei. 

El president a Europa de l’empresa ha justificat el nou funcionament perquè el decret estableix 15 minuts d’antelació “entre la petició i la prestació del servei”, que duraria tot l’any que estableix el contracte entre usuari i Cabify. Per il·lustrar-ho Silveyra ho ha comparat amb les línies de mòbil. “Quan la contractes et fan esperar un parell d’hores per instal·lar-la, però després l’utilitzes sense límit”, ha exemplificat. 

“Mai hem fet res il·legal”

Silveyra ha insistit que Cabify “mai” ha fet res “il·legal” ni ho farà. Sobre les paraules d’Élite Taxi, en què amenaçaven amb noves mobilitzacions si Cabify incomplia la normativa, el president de l’empresa a Europa ha desitjat que els taxistes no tornin a col·lapsar la ciutat. 

Més notícies
Cabify torna i promet la “immediatesa de sempre” a partir del segon viatge
Notícia: Cabify torna i promet la “immediatesa de sempre” a partir del segon viatge
Comparteix
L'empresa operarà de nou a la capital catalana a partir de demà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa