Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 25% de la flota de bus de TMB serà de zero emissions el 2024

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) tindrà un 25% de la flora de zero emissions de cara a l’any 2024. Així ho ha anunciat aquest dijous la presidenta de la companyia i regidora barcelonina, Laia Bonet, en la presentació dels 78 nous vehicles elèctrics, que ja s’estan incorporant a la circulació i que han costat prop de 46 milions d’euros.

Per poder assolir aquesta quarta part dels vehicles completament ‘verds’, Bonet ha avançat que TMB comprarà 36 nous autobusos d’hidrogen que s’incorporaran a la xarxa abans del 2024, que se sumaran als 78 presentats aquest dijous. “Això vol dir millora de l’eficiència, millor servei i qualitat i, òbviament, una aposta de més accessibilitat”, ha ressaltat la tinent d’alcaldia barcelonina, que ha detallat que els autobusos antics que seran substituïts pels flamants vehicles se subhastaran, i si no troben comprador, es desballestaran.

Segons els càlculs de la companyia, en els darrers quatre anys TMB ha fet una inversió total de 475 milions d’euros en la renovació de la seva flota de diferents mitjans de transports. “Val la pena subratllar les xifres perquè parlem d’una aposta molt important que en part ha estat possible gràcies a l’existència dels fons (europeus) Next Generation”, ha defensat Bonet.

Tres models de bus diferents

Pel que fa als nous autobusos, els vehicles són de tres models diferents de diferent capacitat i ja s’estan posant en circulació per les línies totalment electrificades, la H16 i la V15 (tot i que també poden circular per la 7 i la 33). El més gran és el d’Irizar, del que s’incorporen 29 unitats, que pot transportar fins a 102 passatgers a peu dret, 37 asseguts i dos de mobilitat reduïda. Després hi ha el de BYD (25 unitats), amb capacitat per a 65 persones dempeus, 29 assegudes i dos en cadira de rodes. El més petit és el de Solaris (24 unitats) que pot portar 56 persones dretes, 21 assegudes i dos en cadira de rodes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa