Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bruno Oro alerta sobre el turisme: “Els barcelonins perdem la ciutat”
  • CA

El polifacètic actor Bruno Oro ha alertat que Barcelona està recuperant els vells tics que la van dur al límit abans de la pandèmia i que el “monstre que devora la ciutat” –el turisme i l’especulació– torna a despertar. En una entrevista a VilaWeb, l’actor barceloní, que des del confinament ha fet alguns vídeos virals criticant els efectes de la massificació turística a la capital catalana, reconeix que no viu a la ciutat per ja no la sent seva.

“Ja no hi visc, i quan hi vaig me la miro amb certa nostàlgia i tristor. Ja no la sento tant com la meva ciutat, i sóc barceloní…”, assegura. Bruno Oro creu que a Barcelona li està passant com a Venècia. El que més greu li sap és que els “barcelonins perdem la ciutat” i està convençut que la mateixa alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, “és la primera que ho reconeix”. L’actor, sempre crítica amb la gestió municipal, assegura que Barcelona “ha canviat molt”.

Crítiques a l’urbanisme tàctic

Sense treure mèrit a alguns dels projectes de l’alcaldessa de Barcelona –“hi ha coses que ha fet l’Ada Colau que m’encanten–, Bruno Oro considera que la ciutat ha patit una gran transformació en l’àmbit viari i que és complicat circular, sobretot per la proliferació de l’urbanisme tàctic. “En poc temps ens obliguen a tenir unes noves normes que no ens han explicat gaire bé”, diu. “Durant el confinament es va pintar la ciutat, després ens van treure de casa i ens van dir: ‘Mireu, aquesta és la gimcana! I aquí es queda’”.

Un dels seus vídeos més coneguts és el que va fer després d’anar a prendre un gintònic a l’hotel Mandarin Oriental del passeig de Gràcia, on li van demanar una consumició mínima de 18 euros per poder gaudir de les seves vistes. “Vaig sortir d’aquest hotel amb la sensació que fèiem nosa a la ciutat”. A l’entrevista, Oro explica que després del vídeo els responsables de l’hotel el van trucar per disculpar-se. “Entenc que no vas en aquests hotels a gastar-te tres euros, però cal vigilar com es comunica això a una parella de Barcelona”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Harrymadas a octubre 23, 2021 | 10:57
    Harrymadas octubre 23, 2021 | 10:57
    el turismo en Barcelona , al igual que en el resto de Catalunya , es el turismo masivo , cutre, zapatillas, viajes organizados, aviones, autobuses, o ferrys, lo cual conlleva ser un país de "camareros" y para colmo sus ciudadanos han de soportar y PAGAR los gastos que conlleva ese turismo masivo, (suministros de agua, depuración aguas residuales, limpieza , seguridad, etc ), el turismo de calidad ( en hoteles , NO en pisos "turísticos" ), es muy escaso . Sr. Oro, conoce que ese "tope mínimo de gasto" es ILEGAL, el ayto. podría cerrar esa terraza ( NO lo hará , seguirá mirando hacia otro lado...), y tiene toda la razón , Barcelona va camino de ser otra Venecia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa