Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els barcelonins deixen de banda el cotxe per anar a treballar o estudiar

Barcelona és la gran ciutat de l’Estat que més fa servir el transport públic en el dia a dia. Segons l’enquesta de Característiques Essencials de la Població i els Habitatges de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la capital catalana és la ciutat que menys utilitza el cotxe per anar a treballar o estudiar. Poc més de dos de cada deu persones opten per desplaçar-se amb aquest vehicle, una dada que contrasta amb altres grans urbs com Madrid o Sevilla, on més de la matitat de les persones el fan servir per anar a la feina.

Entre els motius que duen Barcelona a liderar aquest particular rànquing, n’hi ha de ben diversos. Segons l’enquesta, recollida per l’ACN, les característiques de densitat urbana, la disposició de la xarxa de transport públic o les polítiques de restricció de la circulació en són alguns. La capital ha impulsat en els darrers quatre anys la reforma d’alguns carrers situats en aquelles zones més contaminades, com ara l’Eixample.

La ciutat que més aposta pel transport públic

Les dades d’ús del transport públic segueixen aquesta tendència. El 57% de les persones que viuen a Barcelona opten per desplaçar-se amb transport públic o a peu. Només Madrid té una xifra similar, amb un 54%. En canvi, Màlaga (35%) o Saragossa (47%) no arriben a la meitat.

Barcelona ha ampliat la xarxa de carrils bici arreu de la ciutat, fet que podria estar darrere d’un increment de la bicicleta que s’intueix veient els resultats de l’enquesta. Tot i això, aquesta no ho acaba d’especificar. Dos de cada deu barcelonins van a treballar amb ‘altres tipus de vehicles’, categoria que inclou bicicletes i patinets, però també la moto, un dels vehicles que més s’utilitza a Barcelona. És més, les dades de sinistralitat situen les motocicletes com les grans damnificades, i les autoritats i col·lectius afins reclamen mesures per reduir-ne els accidents.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Angelblau a abril 09, 2023 | 18:00
    Angelblau abril 09, 2023 | 18:00
    Fora bicicletes de les voreres. FORA Colau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa