Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona aposta per un recurs col·lectiu al Suprem per salvar la ZBE

Aquest dimarts l’Ajuntament de Barcelona es reuneix amb la Generalitat i la resta de municipis afectats per la sentència del TSJC que anul·la la ZBE. En aquesta trobada, totes les administracions implicades han de decidir quines són les futures accions a realitzar com a resposta al dictamen judicial del TSJC anunciat aquest dilluns, que anul·la la Zona de Baixes Emissions de Barcelona per “deficiències en la seva elaboració, manca d’informes determinants i per ser excessiu en l’àmbit geogràfic d’aplicació i en el tipus de vehicles exclosos, entre d’altres”.

Ara l’Ajuntament té l’opció de presentar un recurs al Tribunal Suprem, el darrer esgaó per intentar salvar la ZBE, i ho vol fer amb el coixí de la Generalitat i de la resta de municipis afectats per la sentència. La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha afirmat que “el més probable” és que totes les administracions implicades en la ZBE presentin un recurs al Tribunal Suprem contra la sentència del TSJC. Sanz ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio: “Hem de decidir els propers passos. Mentrestant, no canvia res”, ha assegurat, insistint que la ZBE continua vigent avui malgrat la sentència.

La responsable municipal també ha dit que és la primera ZBE de l’Estat, i això genera “tensions a nivell jurídic d’interpretacions”. Ha recordat que altres mesures, com el pla d’allotjaments turístics, també van rebre un primer revés jurídic i després s’han pogut aplicar sense problema. “Hem tirat endavant mesures que obren camí al nostre país”, ha remarcat.

En paral·lel, una de les entitats demandants de la ZBE, la Plataforma d’Afectats per les Restriccions Circulatòries, demana que no hi hagi sancions durant el període de temps en què el TSJC analitzi el recurs contra la sentència que probablement es presentarà. El portaveu de la plataforma, David Llort, demana que els vehicles exclosos de la ZBE per no disposar d’etiqueta ambiental puguin tornar a desplaçar-se dins de Barcelona en horari laboral sense arriscar-se a multes mentre es dirimeixin els recursos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: rd a març 22, 2022 | 11:19
    rd març 22, 2022 | 11:19
    fora la truja colaua, miserable individua inútil mentidera lladre i botiflera, fora comunspudents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa