Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona estudiarà com aprofitar les voreres i les calçades per produir energia
  • CA

Barcelona disposa de 1.380 kilòmetres lineals de carrers amb una superfície de més de 20 kilòmetres quadrats entre voreres i calçades. Tot i que tan unes com altres estan sempre transitades, l’Ajuntament busca noves maneres per aprofitar l’espai –més extens que tots els terrats de la ciutat junts– i estudiar si es pot instal·lar algun tipus de sistema que permeti generar energia renovable utilitzant els paviments.

Per això l’Agència de l’Energia i el programa i.lab han creat el repte Paviments generadors, que accepta propostes fins al pròxim 26 de setembre. El projecte, que compta amb la col·laboració de la Fundació Bit Habitat, està oberta a innovacions que generin energia renovable usant infraestructures ja existents i que no generin nous consums d’electricitat, sinó que serveixin per subministrar la xarxa actual amb electricitat verda.

Una proposta aplicable sobre el terreny

La proposta guanyadora obtindrà una subvenció de 30.000 euros per fer una prova pilot durant 6 mesos. Un dels requisits imprescindibles és que sigui una solució funcional i adaptable als carrers de Barcelona –ha de gestionar la instal·lació del sistema, el bolcat de l’electricitat a la xarxa i el manteniment–. Per tant no es tracta només de tenir una bona tecnologia, sinó que aquesta sigui aplicable. 

La tinent d’alcaldia d’Agenda 2030, Laia Bonet, considera que aquest nou repte és “un exemple de la voluntat de Barcelona de col•laborar amb múltiples agents per identificar i posar en marxa solucions que millorin la qualitat de l’aire de la ciutat”. El projecte guanyador serà triat per un comitè multidisciplinari d’experts i s’anunciarà a la Smart City Expo de novembre.

Més notícies
La contaminació atmosfèrica causa més de 400 morts cada any a Barcelona
Notícia: La contaminació atmosfèrica causa més de 400 morts cada any a Barcelona
Comparteix
En l’última dècada han mort més de 3.700 persones per l’exposició continuada a nivells elevats de pol·lució
Barcelona explora 10 noves superilles
Notícia: Barcelona explora 10 noves superilles
Comparteix
L’Ajuntament licita un estudi per buscar les millors ubicacions a una desena de barris de la ciutat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Àngel Drach a setembre 07, 2019 | 17:13
    Àngel Drach setembre 07, 2019 | 17:13
    Ara, ara! Progre/IC/Colau en estat pur!. La bajanada més grossa per a compensar... no sé ben bé què!. La qüestió és fugir de la realitat que no agrada gens a ningú!.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa