Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona estrena una app que premia els vehicles de repartiment sostenibles
  • CA

Els vehicles de repartiment de mercaderies de baixes emissions estaran premiats a Barcelona. La nova app estrenada ahir destinada als transportistes, SPRO, neix per atorgar beneficis a les furgonetes, cotxes i camions que reparteixen mercaderies a la capital catalana. El premi arribarà en forma de més temps per estar aparcat en una zona de càrrega i descàrrega. Segons han explicat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, i el vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, els vehicles sostenibles podran estacionar una hora i la resta mitja hora.

L’app és gratuïta i està disponible per a transportistes de Barcelona i set municipis més de l’AMB. En concret, de Badalona, Castelldefels, Espluges de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. “Les empreses demanaven una única app per moure’s entre municipis”, ha indicat Collboni. SPRO permet que els conductors sàpiguen on hi ha llocs per estacionar gràcies a la geolocalització, consultar l’estat de l’ocupació de la zona amb antelació i programar alertes. “T’evita haver de fer voltes per trobar lloc on aparcar”, ha reivindicat Collboni.

SPRO, desenvolupada per Barcelona Serveis Municipals (B:SM), substitueix l’app areaDUM. La plataforma anterior només la podien fer servir els transportistes de la capital catalana, però la nova té vocació metropolitana i, segons Antoni Poveda, pretén estar disponible a tota la primera corona metropolitana a finals d’any. Els municipis que s’afegiran “properament” són Santa Coloma de Gramenet i el Prat de Llobregat. A Barcelona hi ha 9.575 places per aparcar-hi vehicles de mercaderies i als altres sis municipis inclosos a SPRO n’hi ha 1.960. Els transportistes hauran d’escollir ara si fan servir l’app.

El vicepresident de l’AMB ha destacat que durant l’estat d’alarma el repartiment de mercaderies ha augmentat un 20% a causa, principalment, de l’increment de les comandes per internet. Aquest canvi té un impacte en la contaminació, segons ha admès. “Es tracta de disminuir desplaçaments”, ha afegit la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, respecte de la funció que té l’app.

Collboni ha posat en valor que l’app permet saber amb marge de temps on hi ha llocs per estacionar el vehicle. És per això que el primer tinent d’alcaldia ha celebrat que facilita la reducció de desplaçaments i “l’eficiència econòmica”. “Es tracta de fer el servei el més eficient i sostenible possible”, ha aprofundit Alarcón. La regidora de Moblitat ha recordat els “tres problemes” a la ciutat de Barcelona associats a la mobilitat: la qualitat de l’aire, la congestió i el soroll. Alarcón ha afirmat que SPRO els afronta tots. “Estem fent servir la tecnologia al servei dels nostres objectius”, ha conclòs.

Més notícies
Motocicletes aparcades en una vorera i trànsit a Barcelona, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
Mapa de les 10.000 noves places d’àrea verda d’aparcament en 12 barris
Notícia: Mapa de les 10.000 noves places d’àrea verda d’aparcament en 12 barris
Comparteix
Barcelona sumarà llocs per estacionar motos i cotxes a sis districtes de la ciutat
Una sortida de la ronda de Dalt de Barcelona, amb el cartell de Zona de Baixes Emissions / ACN - Elisenda Rosanas
Les multes de la Zona de Baixes Emissions començaran el 15 de setembre
Notícia: Les multes de la Zona de Baixes Emissions començaran el 15 de setembre
Comparteix
Les furgonetes lleugeres, els camions i els autocars gaudiran d'una moratòria ampliada per seguir circulant-hi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa