Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona estrena un carril bici que creua l’Eixample de punta a punta
  • CA

El carril bici més llarg de l’Eixample ha obert aquest dijous, sense anuncis ni inauguracions. Es tracta del nou corredor ciclable del carrer València, que creua el districte de punta a punta: des de l’avinguda Tarragona fins a la Meridiana. Forma part del paquet de 21 nous carrils bici i altres canvis “tàctics” de mobilitat que va anunciar l’Ajuntament de Barcelona per a la desescalada.

Ha obert en dues fases, que no tenien un calendari oficial. Ciclistes de la ciutat especulaven ja fa dies a les xarxes socials sobre el retard en la posada en funcionament de la segona fase, entre el carrer Roger de Llúria i l’avinguda Meridiana. Les pluges de la setmana passada i la festivitat de Sant Joan ha endarrerit l’estrena completa i al final entre l’anunci municipal i la posada en funcionament han passat dos mesos sencers.

El carril bici del carrer València, ja en funcionament / JMC

El nou carril té dues configuracions diferents al llarg del recorregut. Al tram oest, fins a Roger de Llúria, les bicicletes circulen entre la filera d’estacionament i contenidors i la calçada dels cotxes. Unes pilones de separació protegeixen al ciclista, però condicionen molt els conductors dels vehicles perquè els carrils ja eren molt estrets abans del carril bici i ara l’efecte òptic fa témer encara més xocar amb el vehicle del costat.

A la segona meitat del carrer València, el tram est, els ciclistes pedalegen entre la vorera de vianants i la filera de contenidors i estacionament, el que ha obligat a resituar mobiliari urbà i repintar les línies del terra. L’únic que falta ara és acostumar els veïns a mirar si venen bicicletes abans d’entrar al nou carril per llençar la brossa al contenidor de reciclatge o pujar a una moto aparcada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa