Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona estrena un carril bici que creua l’Eixample de punta a punta

El carril bici més llarg de l’Eixample ha obert aquest dijous, sense anuncis ni inauguracions. Es tracta del nou corredor ciclable del carrer València, que creua el districte de punta a punta: des de l’avinguda Tarragona fins a la Meridiana. Forma part del paquet de 21 nous carrils bici i altres canvis “tàctics” de mobilitat que va anunciar l’Ajuntament de Barcelona per a la desescalada.

Ha obert en dues fases, que no tenien un calendari oficial. Ciclistes de la ciutat especulaven ja fa dies a les xarxes socials sobre el retard en la posada en funcionament de la segona fase, entre el carrer Roger de Llúria i l’avinguda Meridiana. Les pluges de la setmana passada i la festivitat de Sant Joan ha endarrerit l’estrena completa i al final entre l’anunci municipal i la posada en funcionament han passat dos mesos sencers.

El carril bici del carrer València, ja en funcionament / JMC

El nou carril té dues configuracions diferents al llarg del recorregut. Al tram oest, fins a Roger de Llúria, les bicicletes circulen entre la filera d’estacionament i contenidors i la calçada dels cotxes. Unes pilones de separació protegeixen al ciclista, però condicionen molt els conductors dels vehicles perquè els carrils ja eren molt estrets abans del carril bici i ara l’efecte òptic fa témer encara més xocar amb el vehicle del costat.

A la segona meitat del carrer València, el tram est, els ciclistes pedalegen entre la vorera de vianants i la filera de contenidors i estacionament, el que ha obligat a resituar mobiliari urbà i repintar les línies del terra. L’únic que falta ara és acostumar els veïns a mirar si venen bicicletes abans d’entrar al nou carril per llençar la brossa al contenidor de reciclatge o pujar a una moto aparcada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa