La regidora de Salut de Barcelona, Gemma Tarafa, ha lamentat que el Govern de la Generalitat hagi decidit prorrogar almenys durant una setmana més el confinament comarcal. La decisió ha agafat per sorpresa el govern municipal, ja que el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, va dir fa pocs dies que l’ampliació del perímetre del confinament era imminent i que estava convençut que el Procicat atendria les demanades de l’Ajuntament per eren molt “raonables”.

“Ja vam dir i insistir al Govern que per Barcelona, una de les ciutats més denses d’Europa, era molt important poder obrir una mica aquest perímetre de confinament per una qüestió sanitària”, ha explicat Tarafa en declaracions al mitjans. “S’havia d’haver fet aquest cap de setmana, però tot apunta que no serà així”, ha dit. “Esperem que el pròxim cap de setmana sí que es pugui obrir”. L’objectiu d’ampliar el confinament de comarcal a metropolità o per vegueries és “evitar aglomeracions”, ha insistit Tarafa.

Segons han confirmat fonts governamentals al diari El Món, el confinament comarcal es prorrogarà a partir de dilluns, data en què caducaven les últimes mesures aprovades. Tot i que el Govern ha estudiat el canvi de plantejament sol·licitat per alguns ajuntaments de l’àrea metropolitana, finalment s’ha decidit ajornar la decisió per intentar consolidar la frenada dels nous contagis, que no s’han vist tant afectats per la Setmana Santa com semblava en un inici.

Nou comentari

Comparteix