Barcelona és la capital de província amb la tarifa de taxi més barata de Catalunya

La capital catalana, però, es troba entre les ciutats catalanes on més augmenten les tarifes

Barcelona és la capital de província catalana amb la tarifa de taxis més baixa de Catalunya, segons un estudi de Facua. Concretament, en un rànquing sobre 100 punts, Tarragona és el nucli on és més car agafar un taxi (78), seguit de Sant Sebastià (70) i Vitòria (64), mentre que Lleida se situa en quart lloc (58), Girona en setè lloc (56) i Barcelona en onzè lloc (50). Per elaborar l’estudi, Facua ha elaborat l’estudi fent la simulació de nou trajectes diferents a cada ciutat d’acord amb les tarifes vigents, amb recorreguts de dia de nit; d’un, cinc i deu quilòmetres, i de dia i de nit durant dies laborables i en cap de setmana. Pel que fa les ciutats més barates, se situen Las Palmas, Gran Canària i Ceuta.

D’altra banda, l’associació de consumidors ha observat que s’han pujat tarifes en 30 ciutats de les 51 analitzades, amb una mitjana d’un 1,6%. En aquest cas, només Barcelona i Lleida es troben entre les ciutats catalanes on més augmenten les tarifes, amb un 4,1% i un 2,6%, respectivament, mentre que a Girona la pujada va ser d’un 2% i a Tarragona es van mantenir com al 2018.

La capital de Ponent (4,61 euros) també és una de les que té la carrera mínima més cara, només superada per Sant Sebastià, i en canvi la capital catalana (2,20 euros) és on és més barata juntament amb Lugo, Ourense i Pontevedra.

Més informació

Nou comentari