Una avaria provoca retards de mitja hora als trens de Rodalies que passen per plaça Catalunya

El problema ha sigut en el sistema de senyalització que regula el pas dels combois

Els trens de Rodalies que passen pels túnels de l’estació de plaça Catalunya i la de Passeig de Gràcia experimenten aquest dilluns al migdia retards d’una mitja hora a causa d’una avaria al Centre de Control de Trànsit d’Adif a Barcelona, segons fonts de Renfe. L’avaria s’ha detectat a les 12.55 hores i ha quedat resolta a les 13.30 hores, però els retards poden continuar i s’aniran resolent progressivament.

L’avaria ha afectat tot el sistema de senyalització de l’àmbit de Barcelona. La senyalització a la xarxa de l’operadora funciona a través de semàfors, que regulen el pas dels trens per les vies. Quan els semàfors s’avarien, es queden en vermell i no permeten el pas dels combois. Normalment, el semàfor només està en vermell quan hi ha un obstacle a la via, cosa que evita possibles accidents.

Quan el semàfor està en vermell per una avaria, encara que els maquinistes vegin clarament que no hi ha cap problema per circular, el protocol els obliga a contactar amb el centre de control per obtenir una autorització escrita per seguir la marxa. Si no ho fan així, en cas d’accident el conductor assumeix tota la responsabilitat del que pugui passar. El temps que passa entre la sol·licitud del permís i la recepció del paper que autoritza la circulació és el que provoca els retards.

Més informació

Nou comentari