Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un autobús de Barcelona funcionarà gràcies al fang de les depuradores
  • CA

Un autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) funcionarà gràcies al fang que s’extregui de les depurades i de les aigües residuals. L’empresa que gestiona les línies de bus barcelonines aposta per un sistema més sostenible amb combustible fabricat amb biometà que sorgirà de la nova planta de producció situada a l’Ecofactoria del Baix Llobregat. La iniciativa, impulsada pel consorci europeu LIFE NIMBUS amb el suport de la UAB i Aigües de Barcelona, preveu reduir un 85% o més la petjada de carboni.

L’objectiu de TMB és impulsar una nova flota d’autobusos menys ofensius amb el medi ambient. Ara bé, de moment només hi ha prevista una prova pilot amb un únic autobús d’aquest estil. TMB avaluarà a fons quins efectes té sobre el motor del bus l’ús d’aquest gas. Si la iniciativa funcionés, la companyia té previst estudiar la viabilitat d’estudiar més busos d’aquest estil a la circulació per tal de descarbonitzar encara més la flota actual. En aquesta línia s’ha pronunciat el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, durant la presentació. “Es tracta d’un projecte estratègic per a TMB i esperem que tingui continuïtat per poder utilitzar biometà de forma massiva”, ha esmentat.

Optimisme entre els impulsors

El director general d’Aigües de Barcelona, Rubén Ruiz, ha afegit que “els projectes de valorització de residus per promoure la mobilitat sostenible de les ciutats són necessaris per aconseguir una transformació ecològica del nostre entorn i constitueixen un exemple clar de la nostra aposta per un model respectuós amb el medi ambient, basat en l’economia circular i el desenvolupament sostenible”.

L’apunt científic l’ha donat el rector de la UAB, Javier Lafuente, que ha manifestat que “incorporar una tecnologia que s’emmarca perfectament en el canvi de paradigma actual en què el tractament d’aigües s’ha de convertir en una oportunitat per recuperar recursos tant materials com energètics”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa