Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquest serà el preu definitiu de la T-Casual
  • CA

Canvi de plans. Els barcelonins deixaran de comptar amb el descompte d’un dels títols del transport públic que més fa servir: la T-Casual. Tal com ha informat l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) en un comunicat, aquest 2023 no bonificarà el seu import i, per part seva, l’Estat deixarà d’aplicar el descompte del 30%. Pel que fa a la T-Usual i la T-Jove, el panorama és diferent. L’ATM sí que mantindrà durant els primers sis mesos del 2023 la reducció del 20% del preu d’aquests abonaments. D’altra banda, en aquests casos l’Estat també mantindrà les ajudes del descompte del 30% durant el mateix període de l’any.

Aquestes decisions faran l’import de la T-Casual, que consta d’un total de 10 viatges, recuperi el preu que tenia abans que es posessin en marxa les bonificacions en el transport públic que buscaven compensar la inflació i l’encariment de la vida. Tornarà a costat 11,35 euros, mentre que en els darrers mesos ha tingut un preu de 7,95 euros.

La T-usual i la T-jove per 20 i 40 euros, respectivament

D’altra banda, l’import del bitllet senzill d’una zona serà de 2,40 euros, el de la T-Usual de 20 euros, la T-Jove 40 euros i, d’altra banda, la T-dia 10,50 euros, la T-familiar 10 euros i la T-grup 79,45. Més enllà dels preus, és important recordar que tots els títols integrants que s’han comprat durant el 2022 es poden fer servir fins al 31 de desembre de 2023. Pels passatgers que fan servir la T-casual, però, la situació també és diferent, ja que els títols deixaran de ser vàlids el 15 de gener del 2023, la qual cosa ja s’havia comunicat.

Per part seva, l’Ajuntament de Barcelona va demanar el passat mes de setembre que s’allarguessin els descomptes aplicats en els abonaments del transport públic i la gratuïtat dels abonaments de Renfe mentre duri la inflació que tantes vides ha canviat en els darrers mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa