Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona demana prorrogar les rebaixes al transport més enllà del desembre
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona demanarà formalment que s’apliqui una pròrroga en les rebaixes dels abonaments del transport públic. Així ho va acordar aquest dimarts al vespre la Comissió d’Urbanisme i Mobilitat, que va donar el seu vistiplau per majoria a una proposta presentada per Barcelona En Comú.

En concret, la proposició del partit de l’alcaldessa Ada Colau reclama tant al govern espanyol com a la Generalitat que mantinguin la gratuïtat dels abonaments de Renfe i la reducció de preus en els títols ordinaris mentre duri la situació d’inflació actual. Cal recordar que la previsió ara per ara és que aquestes bonificacions concloguin el pròxim 31 de desembre.

Segons informa Betevé, la proposta va comptar amb els vots a favor d’ERC, el PSC i Junts per Barcelona, mentre que tant Ciutadans, com el PP i Valents van decidir abstenir-se. La majoria de grups de l’oposició, però, van coincidir en apuntar l’oportunisme de la proposició de Barcelona En Comú i els populars inclús van titllar la mesura proposada de “populista”.

Sobre la taula del govern espanyol

En aquest sentit, cal recordar que Colau ja es va posicionar el passat 6 de setembre favorable a mantenir els descomptes en els abonaments que han entrat en vigor aquest mes de setembre. Aquesta possibilitat està ara sobre la taula del govern espanyol, que precisament ja ha assenyalat que no descarta aplicar una ampliació del termini de bonificacions. “Si s’ha de prorrogar, la prorrogarem, però ara per ara no podem avançar res, hem de deixar passar els mesos”, apuntava en declaracions als mitjans el passat 5 de setembre la ministra de Transports, Raquel Sánchez, que celebrava l’èxit que ha tingut fins ara la mesura.

Fidelització de nous usuaris

En la mateixa línia que la Sánchez s’ha pronunciat també aquest setembre el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Jaume Collboni, que considera que la bonificació dels abonaments del transport públic servirà per incentivar la “fidelització” de nous usuaris entre la ciutadania que, normalment, fa servir el cotxe pels seus desplaçaments. “És obvi que lluny d’alguns alarmismes el funcionament ha sigut correcte i la mesura ha sigut molt ben rebuda. Serà una gran contribució pel foment del transport públic”, afegia Collboni, que fins ara ha evitat pronunciar-se sobre aquesta possible pròrroga de les rebaixes en els abonaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa