Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanar un taxi al moment amb una app pública serà possible a la tardor
  • CA

Cada any, els taxistes de Barcelona fan 300 milions de quilòmetres sense clients. Això suposa una despesa en combustible per al taxista, però també una contaminació innecessària i una congestió de trànsit a la ciutat. Justament, això és el que vol evitar la nova app pública que entrarà en funcionament aquesta tardor després de fer proves pilot a l’estiu.

L’Institut Metropolità del Taxi (IMET) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han desenvolupat aquesta iniciativa “pionera”, que imita el gest de petició a mà alçada al carrer. Aquest sistema, que tindrà el nom de ‘Picmi’, busca que tots dels taxis ofereixin un servei digitalitzat, ja que a hores d’ara, la meitat del sector no està adherit a cap aplicació o emissora. Ara bé, de moment, no comptarà amb possibilitat de fer reserves ni tampoc de fer pagaments a través de l’app, com sí que es pot fer amb serveis com Uber o Cabify.

Noves microparades de taxi

Augmentar el volum de demanda de taxis i de realitzar rutes més eficients, reduint l’impacte ambiental ha de ser l’objectiu principal d’aquesta app que s’ha presentat aquest dimarts. I és que el temps que els conductors circulen per la capital catalana sense clients representa un 48% del trànsit total del sector. El projecte, tal i com va explicar el TOT Barcelona, anirà acompanyat de la creació d’una xarxa de noves microparades perquè els taxistes esperin que entrin peticions, que complementaran les 275 que hi ha a Barcelona i les 376 de tota l’àrea metropolitana.

En aquest sentit, la presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha assegurat que “es necessitaran tantes microparades com sigui possible” però que encara no està tancada la xifra total. De fet, és possible que l’app comenci a funcionar sense que aquesta xarxa complementaria estigui planificada perquè el consistori no vol més demores.

I com funcionarà l’app? Es podrà accedir al servei a través del botó ‘Picmi’ que s’inclourà dins de l’aplicació AMB Mobilitat, que fan servir 150.000 persones. El nom triat és un joc de paraules que ve de l’anglès ‘Pick me’ (Recull-me). Un cop demanant un servei, l’usuari podrà saber quants minuts trigarà un taxi a recollir-lo i acceptar-lo o no. De la mateixa manera, el taxista també podrà rebutjar-lo si no li convé i podrà sempre dirigir-se a l’app fent servir els comandaments de veu.

Ara bé, hi haurà zones d’exclusions on no es podrà demanar un ‘Picmi’: quan s’està a prop d’una parada tradicional de taxi i quan hi ha massa demanda –per exemple a la sortida d’un concert- quan es prioritzarà que els taxis vagin recollint a les persones sense fer servir l’app.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa