Una app mostrarà els llocs per a aparcar a prop d’estacions de tren dels voltants de Barcelona

L'Autoritat del Transport Metropolità inverteix 100.000 euros per a instal·lar sensors a una desena de pàrquings

Una app permetrà als conductors conèixer l’estat dels pàrquings dels voltants d’una desena d’estacions de tren que permeten l’accés a Barcelona. Es tracta de Mou-te, una aplicació mòbil promoguda per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que busca incentivar els viatgers a deixar el cotxe i utilitzar el transport públic. En concret, l’ATM ha invertit 100.000 euros per a situar sensors en 11 aparcaments perquè els usuaris puguin saber la disponibilitat de places als pàrquings.

L’ATM ha explicat que és una prova pilot per a traslladar el mètode als pàrquings d’enllaç amb la xarxa de transport públic, també anomenats Park&Ride. Així, des d’avui els conductors poden consultar l’estat dels pàrquings dels voltants de les estacions de Sant Boi, Sant Quirze, Mollet-Sant Fost, El Prat, Martorell Central, Quatre Camins, Sant Sadurní d’Anoia, Cerdanyola-Universitat, Granollers Centre, Vilanova i la Geltrú i Les Fonts. 

L’app també inclou informació sobre places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda. En els propers mesos, segons ha anunciat l’ATM, es provarà la tecnologia de càmera per a saber quants llocs per a aparcar hi ha disponibles. La informació obtinguda permetrà als “municipis, operadors ferroviaris i l’ATM” tenir informació exacta sobre l’ocupació dels aparcaments.

L’ATM preveu instal·lar sensors a altres pàrquings, per als quals reserva 100.000 euros més dels pressupostos d’aquest any. 

Més informació

Nou comentari