Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’ANC critica Collboni: “Usa els mateixos arguments que els governadors franquistes”
  • CA

El vicepresident de l’ANC, Pep Cruanyes, ha acusat Jaume Collboni d’oposar-se als talls de Meridiana Resisteix: “El senyor Collboni utilitza els mateixos arguments que els governadors en temps del franquisme”, ha afirmat. En una entrevista a el Matí de Barcelona, Cruanyes ha criticat durament el primer tinent d’alcaldia i ha reconegut que està “astorat” per les declaracions de Collboni: “No li toca a ell dir si té sentit o no dir aquesta manifestació. El que ha de fer l’Ajuntament és protegir el dret dels ciutadans a manifestar-se”

Per Cruanyes, no pot ser que institucions criminalitzin les manifestacions, perquè això suposa “desincentivar que els ciutadans s’expressin lliurement”. El vicepresident ha dit que la decisió no recau sobre l’ANC perquè aquesta “és una qüestió que s’ha de decidir entre els veïns de Sant Andreu i Nou Barris que són el qui tenen la iniciativa”, ha conclós.

Ofensiva contra el Tall de Meridiana

Fa una setmana, els socialistes anunciaven que portarien al Parlament una pregunta dirigida al Govern en què preguntarien sobre la protesta. L’anunci va venir acompanyat de les declaracions de Jaume Collboni: “Els talls diaris de la Meridiana s’han d’acabar”. 

Al novembre del 2019, en plenes revoltes per la sentència de l’1-O i en una entrevista al TOT Barcelona, Jaume Collboni ja es mostrava en contra de la protesta: “Tallar la Meridiana 50 persones pensant que així algú t’atorgarà el dret a l’autodeterminació no porta enlloc”. Meridiana Resisteix afronta avui el 137è tall.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa