Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com sobreviure al tall del túnel de la plaça d’Espanya que comença avui
  • CA

Els treballs per ampliar la línia L8 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) obligaran a tallar des de la nit d’aquest mateix divendres i durant deu dies el túnel que creua la plaça d’Espanya de Barcelona. Aquestes afectacions s’allargaran fins al pròxim 10 d’abril a les dues de la tarda i coincideixen amb la celebració de la Setmana Santa, un període en el qual es preveu que es redueixi considerablement el volum de vehicles que utilitzen aquesta via, una de les principals portes d’entrada a la ciutat, que registra una concentració de trànsit força elevada, sobretot en les hores punta entre setmana.

Segons detallava el Departament de Territori de la Generalitat en una nota de premsa fa uns dies, les obres obligaran a tancar el tram del túnel que creua per sota la plaça d’Espanya, connectant els dos extrems de la Gran Via de les Corts Catalanes, i que es troba entre els carrers de Mèxic i Llançà en sentit Besòs. Tenint en compte aquesta circumstància, les autoritats recomanen escollir mentre s’allarguin els treballs un camí alternatiu i incorporar-se tant a la ronda de Dalt com a la del Litoral abans d’arribar a plaça d’Ildefons Cerdà, l’espai a partir de la qual comencen les restriccions de mobilitat, ja que només serà possible creuar la plaça per la calçada lateral. En el cas d’arribar a aquesta plaça, les millors opcions són desviar-se cap a la ronda del Mig o anar a buscar el passeig de la Zona Franca, per accedir a la ronda del Litoral.

Alternatives més enllà de la plaça de Cerdà

Pel que fa als vehicles que vinguin per la Gran Via / C-31 des de la plaça de Cerdà i que vulguin seguir per la mateixa Gran Via un cop passada la plaça d’Espanya, les autoritats precisen que hauran de fer el recorregut per la superfície, concretament pel lateral de la banda de mar, i incorporar-se a la plaça d’Espanya per tornar a agafar la Gran Via. En aquest sentit, la previsió és que s’habilitin tres carrils de circulació en el tram del lateral de la banda de mar, entre el carrer de Mèxic i la plaça d’Espanya, i que també es converteixi el carrer de Mèxic en una via de sentit únic cap a la muntanya de Montjuïc per tal que els cotxes es puguin desviar cap als carrers de Lleida, Tamarit i Entença i les avingudes del Paral·lel i de Rius i Taulet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa