Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament preveu un augment del 30% en el transport amb el retorn d’alguns treballadors
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona preveu un augment del 30% en el transport tant públic com privat demà. L’increment vindrà donat per l’aixecament de les restriccions que impedien les empreses de serveis no essencials a treballar, que van entrar en vigor fa dues setmanes. Avui no s’ha notat la diferència ja que és un dia festiu, però demà algunes companyies –sobretot del sector de la construcció i la indústria perquè no poden fer teletreball– podrien tornar a la feina.

Quant al repunt de viatgers al metro i el bus, la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha confiat que es podrà garantir la distància de seguretat. Per aconseguir-ho, ha remarcat, l’oferta al metro s’incrementarà fins a pics del 75% per assegurar l’ocupació de, com a màxim, el terç del total. En cas que sigui necessari, ha afegit Alarcón, la xarxa està preparada per augmentar entre un “2 i 3%” l’oferta. 

En qualsevol cas, la regidora de Mobilitat ha citat ciutats com Madrid o Tenerife –on avui era laborable– per exposar que el comportament de la ciutadania ha estat similar al de les setmanes anteriors a la prohibició de totes les activitats menys les essencials. 

Respecte a les baixes laborals a TMB pel coronavirus, Alarcón ha posat en valor les mesures de seguretat i prevenció que s’han engegat per l’estat d’alarma. Sobre la contractació d’una empresa externa per fer tasques de manteniment a la L3, on només quedaven quatre operaris de 18, ha defensat que no és “cap externalització” i que s’ha fet per garantir el servei.

Alarcón, Sanz i Batlle han insistit que cal evitar l’ús del transport públic en la mesura del possible i anar a peu o en mitjans com la bici si s’han de fer desplaçaments “inajornables”. Batlle ha explicat que a partir de demà es posaran en funcionament 32 punts de vigilància policial al transport públic per recordar les mesures de seguretat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa