Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Prat viu amb normalitat la tercera jornada de vaga dels treballadors d’Iberia
  • CA

La tercera jornada de vaga dels treballadors de terra d’Iberia a l’aeroport del Prat transcorre amb normalitat i sense incidències destacables tot i coincidir amb la dels vigilants dels filtres de seguretat. Com va succeir el passat cap de setmana, la cancel·lació prèvia de vols per part de les companyies ha evitat les llargues cues de passatgers afectats que s’havien produït en convocatòries anteriors.

Concretament, entre Vueling i Iberia han cancel·lat un centenar de vols entre divendres i dissabte. Tampoc s’han produït cues als filtres de seguretat amb un temps d’espera d’uns 15 minuts, l’habitual en una jornada amb 1.100 vols programats. Pel que fa al seguiment de la vaga, Iberia l’ha xifrat en prop d’un 15% dels treballadors que no havien de complir els serveis mínims. La Generalitat calcula que uns 30.000 passatgers es veuran afectats per la vaga.

Dues vagues a l’hora

Com el passat cap de setmana, pocs elements feien pensar aquest divendres al matí que a l’aeroport del Prat convivien dues vagues, la indefinida dels treballadors de Trablisa encarregats dels filtres de seguretat i la dels treballadors de terra d’Iberia que es repetirà aquest dissabte. 

El fet que Vueling i Iberia, les dues companyies que han cancel·lat més vols, avisessin amb antelació els viatgers afectats, ha fet que els taulells d’atenció al client no hagin tingut pràcticament moviment durant tot el matí. També ha contribuït a la fluïdesa general que molts usuaris hagin arribat amb temps a l’aeroport per evitar els imprevistos que es poguessin derivar de les dues vagues. 

Més notícies
Un centenar de vols del cap de setmana cancel·lats al Prat per la vaga del personal d’Iberia
Notícia: Un centenar de vols del cap de setmana cancel·lats al Prat per la vaga del personal d’Iberia
Comparteix
Els serveis mínims són del 53% en vols amb alternativa de trajecte de més de 5 hores i del 32% per als de menys
Iberia cancel·la sis vols al Prat per la vaga d’aquest cap de setmana
Notícia: Iberia cancel·la sis vols al Prat per la vaga d’aquest cap de setmana
Comparteix
Són tres vols de divendres i tres més de dissabte

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa