Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Adéu a les escales mecàniques tradicionals de Montjuïc
  • CA

El 2026 hauran desaparegut les tradicionals escales mecàniques del parc de Montjuïc, que donen accés al a muntanya i a recintes com el MNAC. I és que B:SM inicia el procés de licitació de les obres per instal·lar un nou model d’escala que garanteixi l’accessibilitat a la muntanya. L’empresa pública busca instal·lar unes noves escales adaptades al segle XXI. Les obres començaran el 2025.

Escales amb eficiència energètica

B:SM ha explicat que, amb un pressupost de 5 milions d’euros, es busca un nou model d’escales que sigui de fàcil manteniment i que fomenti l’eficiència i l’estalvi energètics. A més, entre altres millores, s’implantarà un sistema de control remot i monitoratge per optimitzar el manteniment i la disponibilitat de les instal·lacions.  

Les escales no s’aturaran en cap moment

La renovació de les escales es farà per trams per tal de garantir en tot moment l’accessibilitat a la muntanya de Montjuïc. D’aquesta manera, durant el transcurs dels treballs, conviuran temporalment les escales existents amb les noves.

Més escales i ascensors a Barcelona

Barcelona també viurà la renovació de 6 escales mecàniques i ascensors en carrers costeruts de barris de muntanya com Vallcarca o Ciutat Meridiana amb fons europeus. Actualment la ciutat té, sense comptar els que hi ha al metro, un total de 93 escales mecàniques, 46 ascensors verticals i 5 ascensors inclinats situats en carrers, que mouen 21 milions de persones cada any.

El metro també es renova

Per altra banda, TMB ja ha iniciat les obres de renovació de 14 escales mecàniques de la xarxa de metro. Aquests treballs es concentraran en nou estacions de les línies L1 i L2 i tindran un pressupost total de 2,8 milions d’euros. Amb aquesta actuació, el metro s’acomiada dels últims exemplars del model més antic d’escales que es podia trobar a la xarxa, que ja havia arribat pràcticament al final de la seva vida útil després de gairebé 35 anys de servei. La previsió és que la renovació de les nou estacions culmini durant el 2023.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa