Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El conductor d’un patinet se salta un semàfor i acaba a l’hospital
  • CA

El conductor d’un patinet elèctric ha acabat a l’hospital després de saltar-se un semàfor en vermell i patir un accident de trànsit al barri de la Vila Olímpica del Poblenou de Barcelona, segons ha avançat betevé i han confirmat al TOT Barcelona fonts de la Guàrdia Urbana. El sinistre s’ha produït al carrer Llull, a tocar del Parc de la Ciutadella.

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès el conductor del patinet, que ha quedat estès a la calçada, i l’ha traslladat a l’hospital. Segons un testimoni, s’hauria saltat un semàfor en vermell i ha acabat xocant amb dos cotxes.

Usuaris de bici i patinet al centre de Barcelona / Jordi Play
Usuaris de bici i patinet al centre de Barcelona / Jordi Play

L’auge dels patinets elèctrics ha fet que cada vegada estiguin més involucrats en accidents de trànsit, tot i que encara són una minoria comparada amb els que pateixen cotxes i motos. A finals d’agost un home va patir una fractura a la cama després de patir un accident en el qual s’hi va veure implicada una moto. El mateix dia un jove va estar a punt de ser atropellat per un autobús després de saltar-se un semàfor en vermell a la cruïlla del passeig de Gràcia amb la Gran Via.

Més incidents que mai

Un estudi recent del RACC ha exposat els creixents conflictes que genera la convivència dels patinets elèctrics amb la resta d’usuaris de la via pública, en especial amb les bicicletes i els vianants, però també amb els cotxes i les motos. Segons l’enquesta del RACC, el 37% dels conductors de patinet se salten semàfors o el 22% no respecten els passos de vianants. A més, el 51% assegura que desconeix els aspectes més bàsics de la normativa per poder circular, el que provoca que més de la meitat no portin casc i molts utilitzin auriculars (45%) i el mòbil (24%) mentre condueixen tot i estar estrictament prohibit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa