Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Ens volen emmordassar”: 600 taxistes es concentren davant del Parlament
  • CA

Una autèntica marea groga ha tallat els carrers del centre de Barcelona per protestar contra l’expedient sancionador de la Generalitat que suposadament ser “agressives” contra Uber i el seu model de negoci. “Ens volen emmordassar”, ha denunciat Tito Álvarez, portaveu d’Élite Taxi i Taxi Project. La Guàrdia Urbana ha xifrat en 570 els taxis que han anat tallant progressivament el trànsit a la ciutat, en passar pels carrers de Tarragona, la plaça d’Espanya, la Gran Via de les Corts Catalanes, de Balmes, de Pelai, la plaça de Catalunya, de Fontanella, la Via Laietana, l’avinguda del Marquès de l’Argentera, el passeig de Picasso, el passeig de Pujades i aturar-se davant del Parlament de Catalunya.

El sector del taxi ha volgut denunciar que la Generalitat, a través de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), hagi incoat un expedient sancionador contra les organitzacions Asociación Profesional Élite Taxi Barcelona i Asociación Taxi Project 2.0 per una suposada “conducta anticompetitiva”. En concret, l’ACCO considera que aquestes dues entitats, de les quals la cara visible és Tito Álvarez, podrien haver fet “actes de boicot, pràctiques agressives i actes de denigració, incitant als taxistes associats a Taxi Project, Elite Taxi i a la resta dels taxistes de l’AMB a què no s’adhereixin a la plataforma d’Uber o a donar-se de baixa del servei, amb l’objecte que Uber no pugui oferir serveis d’intermediació de transport de viatgers amb taxi”.

Segons Álvarez, s’enfronten a sancions que poden ascendir als dos milions d’euros. L’administració té un termini màxim d’un any i mig per resoldre la situació i concloure si s’ha comès cap conducta censurable per part d’aquestes dues organitzacions contra el gegant americà Uber. “L’ACCO diu el mateix que Uber i no entenem com un organisme públic s’agenolla enfront d’una multinacional i ens intenta emmordassar perquè no diguem el que ens surt dels collons. Només faltaria que jo no pugui dir que Uber és una aplicació tòxica que intenta destruir el sector del taxi”, ha denunciat Álvarez, visiblement emprenyat.

La marxa lenta ha discorregut sense problemes. “No conten incidents”, han indicat fonts de la Urbana al TOT Barcelona. Un cop han arribat al Parlament, els ha rebut el mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha escoltat les seves reclamacions. Tito Álvarez no ha volgut detallar el contingut de la reunió, que ha considerat que ha anat bé, i només s’ha limitat a definir Aragonès com “bona gent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa