Una família amb menors desnonada a Sants-Montjuïc en plena onada de fred

Els Mossos d’Esquadra han executat aquest dijous al migdia un desnonament al carrer Creu dels Molers, al Poble-sec (Sants-Montjuïc). Tot i l’oposició de veïns del barri i l’intent d’una vintena de persones d’evitar el desnonament impedint l’accés a l’immoble, els agents els han anat traient un per un amb la tècnica de l’arranca-cebes i han accedit posteriorment al bloc. Segons han indicat fonts municipals a l’ACN, es tracta d’una família amb dos menors i el desallotjament s’ha fet per finalització del contracte de lloguer.

Un grup de veïns concentrats per evitar el desnonament / ACN

El propietari és un petit tenidor. Les mateixes fonts han explicat que s’ha ofert un allotjament d’urgència per a la família, que està vinculada al Centre de Serveis Socials del barri. Durant el desnonament hi eren presents una tècnica de la unitat antidesnonaments de l’Ajuntament (el SIPHO), i dues tècniques del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

A més, les persones concentrades per donar suport a la família han proclamat missatges i crits contra la policia i han retret que es desallotgi famílies vulnerables enmig d’una pandèmia i en ple hivern.

Nou comentari

Més notícies
Imatge d'arxiu d'activistes i una família que reclama lloguer social / Blanca Blay (ACN)

Un any del decret d’habitatge del canvi: “poques sancions” però més lloguers socials

S'han proposat multes a 14 grans tenidors a Barcelona per no oferir alternatives a inquilins vulnerables
Grua i operaris treballant en una construcció a Barcelona / ACN

El sector immobiliari carrega contra el caos de les noves llei d’habitatge

La Cambra de la Propietat Urbana alerta que el mercat necessita estabilitat