Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un veí de 84 anys, a punt de ser desnonat per un descuit burocràtic en plena depressió
  • CA

L’Alejandro viu al Gòtic, a un pis petit del carrer Estruc, des de fa 64 anys. La seva dona i ell tenien un contracte de renda antiga que sempre van pagar religiosament. En poc temps, però, l’home es va trobar un cúmul de desgràcies que el van superar. La filla va morir d’una malaltia. El fill, en un accident. I la dona, per l’edat. Tot va passar en un any i mig. I l’Alejandro va caure en depressió fins al punt d’haver d’estar ingressat. En aquella època, però, la llei marca que és precisament quan s’havia de fer el canvi de titular del contracte de lloguer de renda antiga del pis. L’arrendament estava a nom de la dona i l’home es va oblidar de fer la petició formal per escrit, en els tres mesos posteriors a la mort de la seva dona. Ni hi va pensar. Poc després, quan va contactar per telèfon els propietaris, li van dir que se n’oblidés, que ja no hi tenia res a fer i que el volien fora.

L’Alejandro ara té 84 anys i afronta una ordre de desnonament amb data oberta —un recurs que els jutjats acostumen a reservar per a casos molt problemàtics— que s’iniciarà el 15 de març. Això, a la pràctica, suposarà que qualsevol dia durant dues setmanes podrien desnonar-lo.

Segons expliquen de Resistim al Gòtic, la propietat té 9 immobles en cartera. Això suposa que queda just per sota del tall que estableix el govern espanyol per ser considerada gran propietària, fet que facilitaria que, amb el nou decret antidesnonaments, s’evités l’expulsió judicial de l’Alejandro. Malgrat això, des de la plataforma veïnal que fa costat al veí de 84 anys han intentat facilitar la negociació amb la propietat i no n’han trobat cap resposta. Ni tan sols accepten fer-li un lloguer quatre vegades més alt del que pagava. Abans, el contracte de renda antiga estava fixat en 150 euros. Ara, l’última oferta de l’advocat de l’Alejandro és pagar-ne 600 mensuals. Tanmateix, no els han respost a la proposta. Fonts de la propietat, consultades per aquest diari, també han rebutjat fer cap declaració.

Sigui com sigui, els activistes insisteixen a denunciar que la decisió de la jutgessa de seguir endavant amb el desnonament d’una persona de 84 anys en plena pandèmia i ordenar-lo amb una data oberta és del tot “incomprensible”. Fins ara, hi ha hagut dos llançaments previs transmesos des dels jutjats per desnonar l’Alejandro. Un es va aturar sense cap moviment especial. El segon, el febrer passat, es va frenar amb una concentració d’una trentena de persones a la porta, però sense cap fet extraordinari. Malgrat la manca d’incidents, la magistrada Ana María Hernández Alonso ha considerat necessari fer ús del recurs de la data oberta i la petició de la presència d’antiavalots.

Malgrat això, la plataforma pro-habitatge ja prepara un recurs al Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals (CDESC) de les Nacions Unides (ONU) amb la intenció que les mesures cautelars aturin el desallotjament abans que es produeixi. Recentment, aquesta mateixa fórmula ha funcionat en un cas similar, el de la Maria Martí, una veïna de de 83 anys de la Sagrera.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Grau Prat. e-mal: peregprat@gmail.com a març 04, 2021 | 19:54
    Pere Grau Prat. e-mal: [email protected] març 04, 2021 | 19:54
    Les dones quan són dolentes ho són del tot, passen de les desgracies d'un home gran que per l'edat va tenir un descuit arran de les morts de dos fills i de l'esposa. Patia per causa d'aquestes desgracies una depressió que, moralment, èticament i legalment l'excusa d'un desnonament.
    35
    Icona de dislike al comentari de: Pere Grau Prat. e-mal: peregprat@gmail.com a març 04, 2021 | 19:54 72
    Respon
    • Icona del comentari de: Jo a març 04, 2021 | 21:09
      Jo març 04, 2021 | 21:09
      Si existeix el karma, aquesta mala bèstia, s'ha de trobar com aquest home, amb les mateixes condicions i sense ajuda de ningú!!
  2. Icona del comentari de: Donec Perficiam a març 05, 2021 | 09:53
    Donec Perficiam març 05, 2021 | 09:53
    Sigui dona o sigui home és el mateix Sr. Pere Grau. Els desnonaments segueixen executant-se sense remordiments per l'acció conjunta de varies institucions, i ninguna d'aquestes és millor o pitjor, són complices amb el mateix grau d'indecència moral, premeditació i al-levosia, i permeten que les persones siguin tractades com a gosos. Des de la inoperància de la Generalitat, els Ajuntaments, les inmobiliaries, els jutges, els Mossos i Policia, tots ells actuen sense remordiments i després s'horroritzen quan veuen els joves cremant contenidors.....hipocresia, fàstig i vergonya al-liena per les nostres institucions que abans prohibirán l'ablació femenina dels nostres inmigrants que els desnonaments...ironies de la vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa