Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un repàs per la història urbana de Barcelona en 26 mapes
  • CA

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) ha renovat la Carta Històrica, un document que narra la història de Barcelona “a través de 26 cartografies que reflecteixen els moments més singulars” de la trama urbana de la ciutat, des de l’any 150 a.C. fins a l’actualitat. La nova versió de l’eina disposa de més continguts i informació per descobrir l’evolució de la ciutat durant més de 22 segles d’història.

Al voltant del 1400 es comença a construir un nou perímetre per incloure el Raval / MUHBA

Al voltant del 1400 es comença a construir un nou perímetre per incloure el Raval / MUHBA 

El projecte de la Carta Històrica de Barcelona va néixer el 2014 com un compendi de tots els estudis realitzats sobre la ciutat, tant del mateix MUHBA com d’altres institucions, i presentar-los sobre una mateixa base cartogràfica. Pretén ser una eina de divulgació perquè ciutadans i investigadors puguin conèixer amb detall la història de Barcelona a partir de 26 moments clau, cadascun amb el seu corresponent mapa.

A partir del 1890 l'Eixample experimenta un creixement molt ràpid / MUHBA

A partir del 1890 l’Eixample experimenta un creixement molt ràpid / MUHBA

Segons el MUHBA, “un dels reptes fonamentals del projecte és el tractament i redibuixat de les diferents capes d’informació, entre elles estudis històrics, gravats d’època, plànols militars i cartografia històrica i contemporània”. La Carta Històrica s’estructura al voltant d’una web interactiva que comença amb l’establiment dels primers assentaments ibers al Turó de la Rovira o a la Sagrera i acaba amb les grans intervencions urbanístiques de la primera dècada del segle XXI, sobretot a la zona de llevant de la ciutat, des de les Glòries cap al Besòs, la Sagrera i Sant Andreu.  

Més notícies
La Fabra i Coats estrenarà un centre d’interpretació del Treball el pròxim mandat
Notícia: La Fabra i Coats estrenarà un centre d’interpretació del Treball el pròxim mandat
Comparteix
L’Ajuntament encarrega el projecte bàsic d’obres per rehabilitar la nau que ocuparà l’espai, integrat a la xarxa del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)
La cascada de Casa Vicens d'Antoni Gaudí, ara al Museu de les Aigües. | Museu de les Aigües
Gaudí al Museu de les Aigües, història dels Tres Tombs i òpera al Liceu: plans per al cap de setmana
Notícia: Gaudí al Museu de les Aigües, història dels Tres Tombs i òpera al Liceu: plans per al cap de setmana
Comparteix
Fotografies d'escriptors al Movistar Centre, gratacels de fusta a la Roca Gallery i Wes Anderson són altres opcions destacades

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa