Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La trista victòria de Barcelona a Espanya que perjudica els seus veïns

Barcelona és líder en molts àmbits a tot l’Estat i fins i tot és referència europea en àmbits com l’acadèmic i el científic. Però també encapçala rànquings que no són en absolut beneficiosos per als barcelonins i barcelonines. Un d’ells és el del mercat del lloguer. La capital de Catalunya torna a liderar el rànquing de l’informe de preus de lloguer del portal immobiliari Idealista, amb un preu mitjà l’octubre de 2022 de 18,3 euros per m2 mensual.

Un 22% més en un sol any

Aquest preu és un 22,3% més que ara fa un any, i un 5,3% més del preu mitjà que hi havia a la ciutat el juliol passat. Però és que aquests 18,3 euros per m2, a més de ser el preu més alt de tot l’Estat, és també un rècord històric de preus a Barcelona. El preu que més s’aproxima es va registrar el maig de 2020, en ple confinament, quan es va situar en 17,6 euros el m2, i tot just fa un mes, quan els preus ja estaven en 17,8 euros el m2. A tot l’Estat el preu del lloguer ha crescut un 6,4% en un any, de manera que la pujada de Barcelona està molt per sobre de la mitjana. Però Barcelona no és l’única capital on s’han disparat els preus: València, Màlaga i Palma experimenten creixements també històrics. A Madrid, el preu del lloguer està 2 euros per m2 més barat que Barcelona, mentre que les dues ciutats on és més econòmic el lloguer són Càceres i Ciudad Real, on el m2 de lloguer es paga a 6 euros.

Imatge d'arxiu d'una persona buscant pisos a un portal immobiliari / D.C.
Imatge d’arxiu d’una persona buscant pisos de lloguer un portal immobiliari / D.C.

Ciutat Vella, el districte amb el m2 més car

I si bé el preu final dels lloguers és molt més elevat en els barris més cars de la ciutat -Sarrià, Pedralbes, Vila Olímpica- si ens fixem en el m2, el rànquing canvia i és el districte de Ciutat Vella on es paga més car, a 21,5 euros el m2. El segueix l’Eixample, amb 19,6 euros el m2. I completa el podi Sarrià-Sant Gervasi, amb 18,5 euros el m2 d’un pis de lloguer. En l’altre extrem hi ha Nou Barris, a 13 euros el m2, i Sant Andreu, on es paga a 14,0 euros el m2, i Horta-Guinardó, a 14,6 euros.

Si repassem l’històric de preus del lloguer a Barcelona, cal remuntar-se a finals del 2013 per veure uns preus mínims, entre els 10,9 i els 11, 1 euros el m2 de mitjana. I entre el 2016 i el febrer del 2020, a les portes del confinament, els preus del lloguer es van mantenir molt estables en una mitjana de 16,6 euros el m2 a la ciutat.

En qualsevol cas, el preu del lloguer a la ciutat de Barcelona s’ha situat en 996,56 euros al mes en el segon trimestre del 2022, cosa que representa un increment interanual del 10,3%. Són 200 euros més que el preu mitjà dels lloguers a la resta de Catalunya. I si ens fixem en el nombre de contractes de lloguer signats, ha baixat un 17% a la capital del país.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joanet a novembre 05, 2022 | 18:32
    Joanet novembre 05, 2022 | 18:32
    El nombre de contractes de lloguer ha baixat i més que baixarà, el mercat s'anirà fent cada vegada més estret. Vaig parlar amb un especialista del sector i em va comentar que pujava un pis a les plataformes de lloguer que hi ha (idealista, fotocasa...) i tenia una veritable allau de trucades i peticions per anar-lo a veure ( no dic el número que em va dir perquè em va semblar molt alt ) i que tenia que fer una criba prèvia forta per no perdre el temps. Molts propietaris han sortit del mercat i prefereixen vendre. Llogar és massa problemàtic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa