Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El sobrecost de comprar un pis prop d’un parc a Barcelona

El preu dels pisos a la ciutat de Barcelona s’ha encarit amb els últims anys, i si el pis està ubicat prop d’un gran parc de la ciutat, el seu preu és molt més alt. Segons un estudi que ha publicat la consultora immobiliària CBRE, el sobrecost d’un habitatge ubicat a les proximitats d’un parc de la ciutat és d’un 13%. I, de la mateixa manera que la compra de pisos és més elevada, el lloguer d’aquests també augmenta. Tal com detalla l’estudi de CBRE, però, aquests augments de preu de compra i lloguer són diferents segons les zones de la ciutat.

Convertir-se en propietari d’un immoble prop del parc de la Ciutadella és un 13,3% més car que la mitjana del districte, mentre que fer-ho d’un pis prop del Turó Park el sobrecost és del 4,6%. Ara bé, el sobrecost dels habitatges va directament relacionat amb la renda mitjana de la gent que viu en aquelles zones. L’estudi de CBRE detalla que les rendes mitjanes de la població barcelonina que viu prop del Turó Park és un 12,8% superior a la mitjana de la capital catalana, i en el cas de la Ciutadella, tot i que el sobrecost és el més elevat, el nivell de renda mitjana de la població de la zona és un 11,1% més alt.

Aquest sobrecost dels pisos situats prop d’espais verds es deu, segons l’estudi, a la importància que van adquirir els parcs i jardins durant l’època de la pandèmia, ja que es van convertir en un refugi d’aire fresc després d’estar confinats durant mesos.

No tots els parcs són iguals

Sorprenentment, però, una de les zones on el preu dels pisos no té un sobrecost especial és a la zona del Park Güell. L’informe justifica que els preus no siguin més elevats del normal perquè “és una zona de difícil accés”, ja que, de fet, per arribar al parc d’Antoni Gaudí només es pot fer o caminant o a través de l’autobús 116, una petita línia de barri.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa