Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sis ciutats ben connectades amb Barcelona i amb lloguers un 70% més barats
  • CA

Tots els districtes de Barcelona, sense excepció, han tancat el 2022 amb un increment en el preu del lloguer dels habitatges. La mitjana a la ciutat se situa ara en 19,3 euros per m2, però en molts districtes passa dels 25 euros. De fet, la capital és des de fa uns anys al podi de les ciutats de l’Estat més cares per lloguer-hi un habitatge. A més, l’oferta d’habitatge no satisfà tota la demanda, un fet que provoca que els preus encara vagin més a l’alça. En aquest context, molts barcelonins es plantegen viure fora de la ciutat tot i que hi treballin. Un èxode que va començar fa molts anys cap a la primera corona metropolitana, però que poc a poc s’estén enllà. La clau és una bona connexió ferroviària, ja que l’opció de venir en cotxe a la ciutat és cada vegada més complexa, per preu dels aparcaments i per les restriccions de trànsit, que alhora provoquen taps importants en els accessos a les hores punta.

Ciutats barates a menys de 30 minuts en tren

A l’hora de triar on volem o podem viure, el temps de viatge a Barcelona si hi treballem és clau, però sobretot, el preu del lloguer. No marxarem de la ciutat per pocs euros. Però si la diferència arriba al 70%… Això és el que ha calculat el portal immobiliari Fotocasa, que ha analitzat el mercat de pisos de lloguer en municipis situats en un radi de 30 minuts en tren de la capital. I el resultat? Sis ciutats ofereixen un atractiu especial:

La Llagosta i Montmeló, al Vallès Oriental, tenen lloguers un 68% més barat que Barcelona, amb el preu per m2 en 8,8 euros i 8,83 euros respectivament, mentre que a Barcelona es dispara fins als 27,94 euros en algunes zones com Sarrià i l’Eixample. En el rànquing de Fotocasa també hi ha el Papiol (Baix Llobregat), amb un preu de 9 euros el metre quadrat; Mollet del Vallès, 9,5 euros; Barberà del Vallès, 9,77 euros, i Santa Perpètua de Mogoda, 10 euros, amb uns preus de lloguer un 65% més barats que al centre de Barcelona.

Menys trajecte de tren, lloguer més car

L’estudi també escurça la distància en tren i estudia ciutats que estan a 20 minuts en tren del centre de Barcelona. I aquí les més barates són Molins de Rei (11,13 euros), Cerdanyola del Vallès (11,23 euros) i Montcada i Reixac (11,56 euros). La directora d’estudis i portaveu de Fotocasa, María Matos, assegura que aquestes diferències de preus amb Barcelona “compensen” els llogaters: “Prefereixen un pis allunyat del centre de la ciutat, però des d’on puguin accedir-hi ràpidament i on el lloguer sigui sensiblement més barat”.

I què passa si volem arribar en metro a la ciutat? Aleshores el preu és un altre. Fotocasa assenyala l’Hospitalet de Llobregat (13,5 euros), Cornellà de Llobregat (13,15 euros) i Sant Adrià de Besòs (13,66 euros).

Més notícies
Una foto d'arxiu de Barcelona| Europa Press
Barcelona torna a demanar que es reguli “urgentment” el preu dels lloguers
Notícia: Barcelona torna a demanar que es reguli “urgentment” el preu dels lloguers
Comparteix
També s'ha posat sobre la taula la necessitat de prorrogar la moratòria dels desnonaments

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a gener 15, 2023 | 11:08
    Joan gener 15, 2023 | 11:08
    Si però els veïns, tela tela, gent molt maleducada i sorollosa si no hi estàs acostumat..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa