Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona supera Madrid en el preu del m2 d’habitatge de luxe
  • CA

7.356 euros/m2. És el preu mitjà d’un habitatge de luxe a Barcelona a finals del 2022, segons dades recollides en un informe del portal immobiliari Idealista. Això vol dir que un pis de 150 m² està en un preu de venda mitjà de 1,1 milions d’euros pel cap baix, perquè si la finca té elements destacats el preu es pot disparar encara més. És el cas, per exemple, d’un pis modernista de 250 m² a l’Eixample, posat a la venda per 3 milions d’euros. El preu mitjà del luxe immobiliari a la ciutat ha crescut un 0,3% en un any, un creixement certament baix si es compara amb l’experimentat en altres grans ciutats de l’Estat, com Màlaga, on s’ha disparat un 7%, o Madrid, amb un 3,8% més que el 2021. Ara bé, si sortim de Barcelona ciutat i ens centrem en altres ciutats de la demarcació, podem trobar xalets per 3.689 euros/m2.

Barcelona, per sobre de Madrid

A escala de l’Estat, el preu dels habitatges de luxe, aquells que es troben a la venda al mercat per sobre del milió d’euros, van acabar l’any amb un preu mitjà de 7.135 euros/m2 per als pisos de luxe, i de 4.436 euros/m2 per als habitatges unifamiliars d’alt poder adquisitiu. Per tant, Barcelona està per sobre de la mitjana, i també per davant de la ciutat de Madrid, on el preu del m2 de luxe és de 7.200 euros el m2. I quina és la ciutat on el luxe immobiliari és més car? Palma de Mallorca, on es paga a 7.983 euros cada metre quadrat, gairebé el mateix preu que el segon classificat, Donosti.

I pel que fa als habitatges unifamiliars d’alt poder adquisitiu, no luxe, Barcelona és la més cara. Té els xalets d’alt standing més cars entre les capitals, amb 5.439 euros/m2, seguit per Palma (5.278 euros/m2) i Madrid (4.124 euros/m2).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa