Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El polèmic congrés ‘The District’ creix i preveu reunir més de 200 inversors

Compte enrere per a la segona edició del polèmic congrés The District. El saló immobiliari tornarà a la capital catalana entre el 20 i el 22 de setembre doblant l’espai del recinte de la Gran Via de Fira de Barcelona que va ocupar l’any passat, arribant als 14.000 metres quadrats. La previsió dels organitzadors és aconseguir reunir en total fins a 10.000 congressistes entre directius d’uns 250 fons d’inversió, fons sobirans, banca i fonts alternatives de finançament, propietaris de sòl, consultores i gestors de propietats.

Els impulsors del discutit esdeveniment han decidit enguany apostar per una edició molt més internacional que l’anterior, ja que la d’enguany atraurà assistents de bona part de l’Europa occidental, mentre que el saló de l’any 2022 va estar molt més centrat en Espanya i Portugal. En aquest sentit, l’organització espera superar folgadament els 7.200 visitants de la darrera edició, que va generar un impacte econòmic de 12 milions d’euros per a Barcelona, segons les dades facilitades pels mateixos responsables.

Protestes i càrregues policials dins del recinte

Cal recordar que la primera edició del congrés va estar marcada per la polèmica a causa de la presència de grans multinacionals com Blackstone o Goldman Sachs juntament amb representants polítics i patronal. Tot plegat va generar un context que va portar els activistes contraris als fons voltors a manifestar-se amb contundència, deixant fins i tot imatge de càrregues policial a l’interior del recinte. Durant la fira, unes 200 persones -representants de 50 entitats socials, sindicals i veïnals, com ara la PAH, el mateix Sindicat o la CGT- van protestar durant els primers dies del congrés al crit de “defensem la vida”. Unes protestes que van deixar la imatge dels antiavalots desallotjant a la força els manifestants, que s’hi resistien a marxar. La policia va comunicar un detingut i 60 denunciats en total.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa