Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El polèmic congrés ‘The District’ tornarà al setembre duplicant l’espai
  • CA

El saló ‘The District’ va sortir satisfet de la primera edició. “Fins a l’any vinent”, va escriure a Twitter després d’una setmana intensa en què les protestes d’alguns activistes i la polèmica van ocupar les portades. El congrés complirà la seva paraula i tornarà al recinte Fira de Barcelona de la Gran Via entre el 20 i el 22 de setembre. La previsió del saló és reunir uns 8.000 congressistes, motiu pel qual doblaran l’espai que van ocupar l’any passat, arribant als 14.000 metres quadrats de fira.

El congrés farà una gira prèvia per Londres i Amsterdam, entre altres ciutats, amb l’objectiu de potenciar i consolidar el format. L’any passat, la presència de grans multinacionals, com Blackstone o Goldman Sachs, juntament amb polítics i patronal, no va agradar gens als activistes contraris als fons voltor, que van protestar-hi amb força.

Crítiques als líders de l’Ajuntament

Els fons voltor no van ser els únics grans criticats de la passada edició. L’alcaldessa Ada Colau, que és també és presidenta de la Fira de Barcelona (on se celebra), va ser molt qüestionada abans i durant el congrés. Durant els dies previs va haver de respondre a les queixes del Sindicat de Llogaters, a qui va assegurar-li que traslladaria el seu descontentament a la Fira. De fet, estava previst que Jaume Collboni hi participés representant el consistori fins que aquest va fer marxar enrere per “temes interns”.

Càrregues policials i detinguts

Durant el congrés, unes 200 persones, representants de 50 entitats socials, sindicals i veïnals, com ara la PAH, el mateix Sindicat o la CGT, van protestar durant els primers dies del congrés al crit de “defensem la vida”. Unes protestes que van deixar la imatge dels antiavalots desallotjant a la força els manifestants, que s’hi resistien a marxar. La policia va comunicar un detingut i 60 denunciats en total.

L’entitat Som Defensores va considerar que l’actuació policial va ser “desproporcionada” i va denunciar que alguns manifestants van acabar amb “contusions en braços i canells”. D’altra banda, el director general de ‘The District’, Albert Planas, va evitar entrar en polèmiques i va assegurar que “hi ha moltes ‘Barcelones’ i totes han de tenir l’oportunitat per expressar-se”. Al setembre, la segona part.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa