Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou Barris, la zona més rendible de Barcelona per posar un pis en lloguer
  • CA

Nou Barris és la zona més rendible de Barcelona per posar un pis en lloguer, segons el portal immobiliari Fotocasa, que ha fet un estudi de la rendibilitat de l’habitatge de lloguer en els últims 10 anys. Segons les seves dades, Nou Barris és el tercer districte més profitós de tot Catalunya amb una rendibilitat del 6,1%, molt per sobre de la mitjana de la capital catalana, que se situa en el 4,3%. La pandèmia no només no ha passat factura a la rendibilitat del districte, sinó que en l’últim any fins i tot ha crescut una dècima.

Després de Nous Barris, i a certa distància, els districtes més rendibles són Horta-Guinardó (4,9%), Sants-Montjuïc (4,8%) i Sant Andreu (4,8%). Tots quatre comparteixen una mateixa característica: són les zones de Barcelona on el preu de compravenda dels pisos de segons mà és més baix i, tot i que els lloguers també són més econòmics, resulta més senzill recuperar la inversió i obtenir beneficis. Per la mateixa raó, els districtes menys rendibles de Barcelona també són els més cars: les Corts (3,4%) i Sarrià-Sant Gervasi (3,4%).

Recuperació de la confiança en el mercat

Amb tot, l’estudi de Fotocasa també reflecteix un descens important de la rendibilitat del lloguer en els últims cinc anys, que ha caigut a tots els districtes entre 0,6 i 1,3 punts, segons la zona. De fet, és una tendència que es repeteix a bona part del país, on la meitat dels districtes analitzats pel portal immobiliari han perdut rendibilitat en l’últim lustre. En el cas de Barcelona, la rendibilitat ha passat del 5,5% el 2016 al 4,3% d’enguany, una dècima menys que el 2020, que va estar molt marcat per la pandèmia.

L’inici de la recuperació econòmica també ha donat una mica d’oxigen al sector immobiliari després de molts mesos d’incertesa. “El benefici econòmic de comprar habitatge per posar-lo al mercat de lloguer registra xifres superiors a les del 2019 i la inversió en actius immobiliaris s’ha convertit en un refugi”, assegura la directora d’Estudis de Fotocasa, María Matos. “Molts particulars ha optat per comprar pisos perquè perceben el mercat com una assegurança”, afegeix.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: COLAU ENS ROBA, cada dia més a novembre 11, 2021 | 15:11
    COLAU ENS ROBA, cada dia més novembre 11, 2021 | 15:11
    Comuns roba als pobres, colau moet.chandon. Quina esteril la grossa lladregota amb sou gurtel de 100.000 euros. Robar i Colau, germans bessons

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa