Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La mobilització veïnal frena de nou un desnonament al Besòs
  • CA

La presència d’una cinquantena de persones davant del número 90 de la Rambla de Prim ha contribuït a paralitzar el desnonament previst aquest divendres d’una parella i la seva filla, una nena de tres anys. Tot i que els Mossos d’Esquadra han arribat a enviar cinc furgons d’antiavalots, el cinquè intent per desallotjar la família del barri del Besòs i el Maresme s’ha suspès després de més de tres hores de protesta de veïns, activistes del Sindicat d’Habitatge de la Verneda i el Besòs i membres de l’Associació de Veïns del Maresme, que s’han concentrat a la porta del bloc d’habitatges per impedir que els fessin fora.

No és l’únic intent de desnonament que la mobilització veïnal ha aconseguit frustrar aquesta setmana al Besòs i el Maresme, un dels barris que menys renda declara a Barcelona. Just després de posposar-se l’expulsió de la família de la Rambla de Prim, el Sindicat d’Habitatge de la Verneda i el Besòs ha recordat que una quarantena de persones es van apostar davant d’un altre edifici de la zona el passat dilluns per oposar-se a un altre avís de llançament. En aquell cas, els activistes asseguren que els membres de la comitiva judicial no van arribar a atansar-se al domicili a l’adonar-se de la mobilització al carrer.

No obstant, no tots els desnonaments previstos aquesta setmana s’han revertit al barri del Besòs i el Maresme, on els problemes per fer front al pagament d’una llar, l’ocupació d’habitatges i l’infrahabitatge són alguns dels molts símptomes amb què la pobresa aflora en els seus carrers. Una altra ordre de desallotjament programada per dilluns sí que es va arribar a executar.

En aquell cas, una família amb dos fills de 16 i 10 anys va quedar fora d’un pis que és propietat del Banc Santander. Veïnes del barri van criticar que la família va passar hores al carrer amb les seves pertinences, fins que els serveis socials se’n van fer càrrec. Sempre segons el relat del veïnat, els van oferir una plaça en una pensió al Gòtic, lluny del centre educatiu dels menors. Lamenten, a més, que els operaris van buidar el domicili i van deixar totes les pertinences al carrer, tot i que el procurador havia promès els afectats que tindrien un marge de 15 dies per retirar-les de l’habitatge. Residents de la zona es van oferir per traslladar les pertinences i quedar-se amb el gos de la família mentre espera si rep una alternativa per reallotjar-se.

Més notícies
La protesta a les portes de la finca on es vol fer el desnonament / ACN/David Cobo
L’última batalla del bloc dels desnonaments invisibles de Roger de Flor
Notícia: L’última batalla del bloc dels desnonaments invisibles de Roger de Flor
Comparteix
Aturen un nou llançament en un edifici de l’Eixample que ha perdut 23 famílies perquè no els han renovat el contracte
Barcelona, lluny de les ciutats més cares JORDI PLAY
És Barcelona una ciutat cara per viure-hi? Les xifres parlen
Notícia: És Barcelona una ciutat cara per viure-hi? Les xifres parlen
Comparteix
La capital de Catalunya no apareix al rànquing de les deu ciutats més cares del món de The Economist

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa