Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’ocupació de pisos on vivia algú és el 0,13% dels casos atesos per la unitat antidesnonaments
  • CA

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha revelat aquest migdia que el 0,13% dels casos atesos per la unitat antidesnonaments de l’Ajuntament l’any passat eren l’habitatge d’algú abans que hi entressin a viure de manera il·legal. Concretament, són 3 casos respecte al total de 2.288 de famílies en situació d’emergència habitacional que es van abordar des dels seveis municipals durant el 2019. Són unes dades que ha aportat la regidora com a resposta a una petició del Partit Popular al ple municipal.

En el mateix sentit, Martín ha apuntat que “només en el 10% dels casos” els ocupants s’havien instal·lat en el pis d’un petit propietari. Per contra, es va constatar que el 73% de les ocupacions a les quals es va fer seguiment des d’aquesta unitat municipal eren a l’immoble d’un gran tenidor.

Així, el govern municipal ha volgut rebaixar el to “d’alarma” en el discurs del PP sobre el fenomen de les ocupacions. De fet, durant la seva intervenció, la regidora d’Habitatge ha recriminat que es barregin els casos de “famílies vulnerables amb els de màfies” o que les polítiques proposades contra l’ocupació oblidin “allò que les origina”. Especialment en el cas del partit que lidera Josep Bou a l’Ajuntament, ha insitit Martín, ja que considera que el PP “ha impulsat polítiques d’habitatge desastroses” quan ha tingut poder a Espanya.

Minuts abans, al mateix ple municipal, s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els partits –a excepció de Ciutadans– la creació d’un grup de treball per buscar mesures contra les ocupacions conflictives i les màfies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa