Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’edifici ‘fantasma’ de luxe que no troba comprador
  • CA

Els promotors de l’edifici Estel, l’antiga seu de Telefónica a l’avinguda de Roma de Barcelona, pensaven que tenien entre mans un negoci molt profitós, però la crisi immobiliària primer i diversos problemes burocràtics després l’han convertit en un edifici fantasma de luxe que encara espera comprador. Segons el portal immobiliari idealista, ningú està disposat a pagar els 250 milions que el fons estatunidenc Sunrich –controlat pel multimilionari indi Dino Gidwani– esperava treure per un immoble que té llicència per construir gairebé 300 pisos de luxe. Les turbulències del mercat, sumades a les obres inacabades, han fet que les millors ofertes no superin els 100 milions.

“L’empresari s’està plantejant rebaixar el concepte d’aquest edifici per no aconseguir convèncer cap inversor perquè pagui el preu que havia marcat, però aleshores s’arrisca a que si fa canvis substancials hagi de destinar part dels pisos a habitatge social”, asseguren fonts del sector al portal immobiliari. “Seria una bogeria per a un projecte així.

Una odissea de 12 anys

La transformació de l’edifici porta 12 anys encallada i les obres a mitges li confereixen una imatge fantasmagòrica. L’empresa de telefonia va vendre’s la finca –que té 73.000 metres quadrats d’edificabilitat– en el moment àlgid de la bombolla immobiliària, l’any 2007, per 220 milions d’euros. El fons de capital risc Carlyle, nou propietari, va fer fallida amb l’esclat de la crisi i l’edifici va ser saquejat un cop i un altre per lladres de coure i de qualsevol metall susceptible de ser revenut. Va haver de ser tapiat, després de moltes queixes dels veïns i diversos incidents.

El febrer de 2014 el fons asiàtic Platinum Estates va comprar l’edifici per una quarta port de l’import anterior, 56 milions d’euros, amb la idea de fer-hi uns 200 pisos i un hotel de luxe. L’arribada d’Ada Colau al consistori l’any 2015 i la moratòria hotelera que va dictar van frustrar aquest darrer ús i la transformació es va tornar a encallar. A principis de 2018 va comprar l’edifici, per un preu que no ha transcendit, la societat Fiscalter Inversiones 2013, propietat de la família índia Gidwani.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa