L’Ajuntament, sobre el cas del veí que es va suïcidar: “La decisió del jutge és injustificable”

L’Ajuntament de Barcelona veu un error del sistema judicial en el cas del veí que es va suïcidar ahir abans de ser desnonat, al barri de Sants-Badal. El principal motiu de queixa municipal neix del fet que el magistrat a càrrec del cas rebutgés l’informe dels Serveis Socials que acreditava la vulnerabilitat econòmica de l’home i tirés endavant el llançament. La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ho ha qualificat de “gravíssim error” i ha assegurat que “la decisió que va prendre el jutge és totalment injustificable”.

Davant d’això, la representant municipal ha reclamat que almenys aquest exemple serveixi perquè altres jutges apliquin les normatives en matèria d’habitatge de manera “més garantista”. És a dir, que si la judicatura té dubtes sobre si una persona es troba en situació prou vulnerable o no com per aturar un desnonament, la primera reacció sigui frenar-lo fins que s’aclareixi.

En aquest sentit, Martín s’ha mostrat contundent amb el poder judicial, però no s’ha mostrat partidària de prendre cap mesura afegida com a consistori per aquest cas. El que sí ha destacat és que és “fals” que no estigués prou acreditada la situació econòmica del veí de 58 anys que es va acabar suïcidant aquest dilluns. L’informe que va arribar a mans del jutge constava de l’historial laboral de l’home —una llarga temporada com a treballador en una cadena de supermercats— i del moment en què es va quedar en situació d’atur. Cobrava una prestació, però era insuficient per pagar el lloguer de 800 euros i fer una vida míninament digna.

La regidora d’Habitatge del govern d’Ada Colau ha explicat que divendres passat els serveis municipals van interessar-se pel cas per saber si es mantenia el desnonament o si la petició de la defensa de suspendre el desnonament havia prosperat. La resposta dels jutjats, però, va ser que no s’aplicaria la moratòria del govern espanyol. El motiu aportat a posteriori pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya és que “les circumstàncies que es recullen” a la documentació aportada “no són les que regula el reial decret com a vulnerabilitat que permeti la suspensió del llançament”.

Comentaris

  FRAN BCN Juny 15, 2021 | 12:02
  Lucia, has pixat fora de test, heu d' assumir la vostra responsabilitat.....
  17
  23
  Respon
  amb comu no podem Juny 15, 2021 | 12:07
  també és injustificable que la frau kolau acceptes els vots gratuïts dels fons voltors, és a dir el feixista manuel vals
  Jaume Juny 15, 2021 | 12:09
  En aquest suicidi, la implicació del jutjat i la regiduria es querellable?
  Lucía Juny 15, 2021 | 12:34
  Ho ha dit lo muppet, Lucía, ara si que van de debó.
  A judi ci,sr. Jutge Juny 15, 2021 | 12:52
  Aquets jutges han de ser jutjats
  41
  32
  Respon
  no poden ser més falses!! Juny 15, 2021 | 13:07
  Ara molt compungides totes, ja us coneixem, massa!! D'haver estat d'un altre país, ètnia, religió ... haurien fet el mateix?
  X2 Juny 15, 2021 | 14:42
  País criminal
  23
  18
  Respon

Nou comentari