Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau exigeix que es “revisin” els criteris de vulnerabilitat després del suïcidi d’un llogater desnonat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha exigit aquest dilluns al vespre als jutges que “revisin” els seus criteris per aplicar la moratòria anti-desnonaments, després que un home s’hagi suïcidat aquest dilluns al barri de Sants quan anava a ser desallotjat. En aquest cas, el jutjat va rebutjar l’informe de vulnerabilitat que havien presentat els serveis socials. L’alcaldessa ha dit que el consistori no “comparteix” ni “entén” la decisió del jutge, i ha explicat que els serveis socials municipals van intentar mediar per frenar el desnonament. Segons Colau, l’home, de 58 anys, es va quedar a l’atur i ja no va poder seguir pagant el lloguer del seu pis, propietat d’un particular. Per tot això, ha exigit que els jutjats revisin els criteris amb els quals decideixen aplicar o no la moratòria vigent, i al PSOE que “desbloquegi ja la proposta d’una nova llei d’habitatge que freni l’especulació, impulsi més habitatge públic i ofereixi alternatives als desnonaments en els casos de vulnerabilitat acreditada”.

En un missatge a Telegram, Colau ha qualificat de “terrible” la notícia i ha donat suport a l’entorn de la víctima i als serveis socials que l’havien tractat. “És una mort que no havia d’haver-se produït”, ha conclòs.

L’home s’ha tret la vida quan la comitiva judicial ha arribat al pis. Els ha obert la porta, ha dit “un moment” i s’ha tirat pel pati interior del bloc, segons ha explicat El País. L’home estava sol i el jutge havia desestimat l’informe de vulnerabilitat dels serveis socials perquè no complia els requisits per suspendre el desallotjament, segons han informat fonts judicials i municipals.

La demanda per impagament de lloguer, presentada el mes de gener passat pel propietari de l’immoble, un particular, es tramitava en el jutjat de primera instància número 3 de Barcelona. En el moment de presentar la demanda, l’inquilí portava sense pagar des del mes de juny del 2020 (es tractava d’un contracte subscrit el 2018). Quan es va registrar la demanda, el mes de febrer passat, l’inquilí va sol·licitar justícia gratuïta, motiu pel qual es va paralitzar la tramitació de la demanda fins que se li va assignar un lletrat.

Quan des del jutjat es va entregar a l’inquilí la fitxa perquè indiqués si necessitava ajuda dels serveis socials, aquest no la va complimentar. Això implicava que el jutjat no tenia autorització per traslladar als serveis socials informació sobre el procediment. El jutjat va facilitar al demandat la informació de com podia accedir directament als serveis socials.

La primera data fixada per al desnonament va quedar suspesa derivada de la sol·licitud i tramitació de la justícia gratuïta. La segona data fixada (primera efectiva) estava assenyalada per aquest dilluns. Dijous passat l’advocat del demandat va presentar un informe dels serveis socials al jutjat indicant la vulnerabilitat de l’inquilí i sol·licitant la suspensió del llançament. Amb les dades que es recullen a l’informe, el jutjat va desestimar la suspensió, ja que les circumstàncies que es recollien al document no són les que regula el reial decret com a vulnerabilitat que permeti la suspensió del llançament.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Català a juny 15, 2021 | 07:35
  Català juny 15, 2021 | 07:35
  Quan fou mort el combregaren
  • Icona del comentari de: Anna a juny 15, 2021 | 09:53
   Anna juny 15, 2021 | 09:53
   El populisme i la barra de Ada Colau no te límit!. Per què no ha acindicionat els pisos buits que te l'Ajuntament per fer front a casos com aquest? No serà per falta de temps. Ja fa 6 anys que s'apoltrona a l'alcaldia. Es experta en no fer res i tirar pilotes fora (tant ella com el seu equip). Fora Colau i el seu populisme!
 2. Icona del comentari de: Català a juny 15, 2021 | 07:35
  Català juny 15, 2021 | 07:35
  Quan fou mort el combregaren
 3. Icona del comentari de: rd a juny 15, 2021 | 08:30
  rd juny 15, 2021 | 08:30
  inútil barruda que mana amb els vots de cs
 4. Icona del comentari de: Clara a juny 15, 2021 | 08:49
  Clara juny 15, 2021 | 08:49
  Els serveis socials a Barcelona funcionen desastrosament. Amb els calers que malbarata la inepta es podrien atendre moltes personés vulnerables. Aquest senyor no volia "manuals de l'okupa". Necessitava ajuda de debò. És poden posar escuses i tirar pilotes fora. Aquest desenllaç té una responsable. I tothom ho sap.
 5. Icona del comentari de: amb comu no podem a juny 15, 2021 | 09:05
  amb comu no podem juny 15, 2021 | 09:05
  si si per això tu vas acceptar els vots gratuïts dels fons voltors, oi frau kolau, perquè havies de continuar okupant l'alcaldia de Barcelona, per la seguretat dels teus fills. Tens molta barra kolau Ja pots dir missa, bramar, o el que sigui, que una deixa de tenir credibilitat, quan es ven els seus suposats principis
 6. Icona del comentari de: Luna Barceló a juny 15, 2021 | 09:20
  Luna Barceló juny 15, 2021 | 09:20
  A bones hores alcaldessa de Barcelona! Vostè que destrossa la ciutat i que ja no defensa el benestar dels ciutadans al seu càrrec que a més som els que li paguem un sou que no mereix. Es pot tenir més cara dura...
 7. Icona del comentari de: Gironí. a juny 15, 2021 | 10:00
  Gironí. juny 15, 2021 | 10:00
  Benvolgua Anna; els barcelonins la van votar; ara els toca aguantar-la
  • Icona del comentari de: bs a juny 15, 2021 | 12:26
   bs juny 15, 2021 | 12:26
   van robar l´alcaldía a qui havía guanyat i van acceptar els vots dels delinquents Cs
 8. Icona del comentari de: Prou funcionaris/funcionàries a juny 15, 2021 | 10:27
  Prou funcionaris/funcionàries juny 15, 2021 | 10:27
  Amb la meitat del que cobra un funcionari/funcionària de Serevis Socials aquesta persona podia haver pagat un pis de lloguer. Per vosaltres, Ajuntament de Barcelona, va el mort.
 9. Icona del comentari de: no es pot ser més falsa! va tenir sort de les clavagueres de l'estat la primera vegada i dels seus amics de Colono's i del PSOE la segona a juny 15, 2021 | 10:27
  no es pot ser més falsa! va tenir sort de les clavagueres de l'estat la primera vegada i dels seus amics de Colono's i del PSOE la segona juny 15, 2021 | 10:27
  Ella, la frau Colau, només ven un producte dirigit a un mercat concret (nínxol de mercat se'n diu), és una venedora. Per tal de vendre el seu producte hi posa una mica de tot; la llagrimeta, bonhomia, el respecte als drets humans... però no, Colau, no "cola"! ets una actriu pèssima!! i ja et coneix tothom, a tu i els teus.
 10. Icona del comentari de: fora el sindicato del jolgorio KOLAU, subvencionat amb milions d'euros municipals a juny 15, 2021 | 14:36
  fora el sindicato del jolgorio KOLAU, subvencionat amb milions d'euros municipals juny 15, 2021 | 14:36
  Amb les subvencions descomunals a la banda de los amiguitos de kOLAU, del Sindicato es podrien pagar milers de lloguers. Tothom ho sap, tot es MAFIA KOLAU, la culpable de la mort. Quant cobren aquest SINDICATO DE VAGOS?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa