L’Ajuntament sancionarà un fons voltor per tenir pisos buits i apujar lloguers

L'expedient es va obrir arran de les queixes de veïns afectats i del Sindicat de Llogateres

El Sindicat de Llogateres s’ha apuntat una altra victòria, almenys simbòlica, amb l’obertura d’un procediment sancionador contra un fons voltor que tenir almenys 20 pisos buits en un edifici situat just a la frontera de Vallcarca amb el barri de Sant Gervasi-La Bonanova, a la plaça Alfonso Comín. Segons ha anunciat aquest dilluns el sindicat i han confirmat fonts municipals al Tot Barcelona, hi ha en tràmit un expedient que pot comportar una multa d’entre 90.000 i 900.000 euros a l’empresa Azora.

Aquesta decisió, que serà presentada aquest dimarts en una roda de premsa que compartiran el sindicat, veïns afectats pel cas i la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, és la culminació d’un procés que va començar amb la denúncia pels fets que van fer arribar a l’Ajuntament sobre “aquesta situació d’especulació“. Segons el sindicat, Azora exigeix pujades de lloguer als seus arrendadors mentre manté al menys 20 habitatges buits en pisos de la promoció de pisos de protecció oficial de Alfonso Comín, a Barcelona i d’altres en altres ciutats”.

També denuncien que el fons voltor fa pagar l’IBI de l’edifici als llogaters, cosa que correspon a la propietat, que els obliga a contractar una assegurança d’impagament –que hauria d’assumir Azora si la vol tenir– i que fa pujades del lloguer per sobre del 40%.

Més informació

Nou comentari