Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament suspèn un desnonament exprés després d’enviar-hi els antiavalots municipals
  • CA

Marxa enrere de l’Ajuntament de Barcelona quan tenia tot a punt per desnonar una família vulnerable d’un pis municipal. Diverses furgonetes de la Guàrdia Urbana, entre les quals s’incloien agents amb uniforme d’antiavalots, han arribat aquest matí al número 70 del carrer Llobera, a Roquetes, amb la intenció d’expulsar una família monoparental que havia entrat aquesta mateixa setmana al pis. Els ocupants s’hi havien establert després de ser “enganyats per una màfia que li havia venut les claus”, asseguren fonts del Sindicat d’Habitatge de Nou Barris després d’haver-se implicat en el cas. “De fet, s’havien gastat els diners de la quitança de la feina del fill major d’edat, el principal sustent de la família, per pagar les claus. I ara s’han quedat sense res”, afegeixen.

Aquesta situació posava en un compromís a l’Ajuntament, ja que el pis estava previst destinar-lo de manera imminent a una família en risc d’exclusió social. “Aquest habitatge públic està adjudicat a una família de la Mesa d’Emergència i ha d’entrar-hi a veure aviat”, apunten fonts municipals a aquest diari.

Des del sindicat noubarrienc, tot i condemnar la pràctica de la presumpta màfia que havia revenut les claus del pis ocupat a la família, denuncien també que fa “gairebé un any que el consistori tenia buit aquest habitatge” i que entenen que “11 mesos és un període exagerat”. L’Ajuntament, però, matisa que aquests terminis tenen una explicació. Quan es va comprar l’habitatge el mes de febrer –just abans de l’esclat de la pandèmia– se’n va iniciar “la rehabilitació pertinent”, com s’acostuma a fer amb els pisos que passen a mans públiques. Aquesta millora de l’habitatge va finalitzar “a mitjans de setembre” i en una setmana es va adjudicar l’immoble a una família de la Mesa d’Emergència. Ara bé, a última hora, els beneficiaris del pis van renunciar a l’habitatge i no ho van formalitzar fins al 5 de gener, remarquen fonts municipals.

Part del dispositiu policial desplegat aquest matí al carrer Llobera / Sindicat d’Habitatge de Nou Barris

Sigui com sigui, malgrat el dispositiu policial que s’ha desplegat en aquest carrer del barri de Roquetes durant el matí, finalment el govern municipal ha accedit a suspendre l’expulsió de la família en plena pandèmia. S’han citat per a una reunió amb la família i el Sindicat d’Habitatge de Nou Barris el pròxim dimarts. La idea és “negociar la seva sortida, treballar alternatives i facilitat que la família adjudicatària pugui entrar-hi”, informen des de l’Ajuntament.

Els activistes celebren l’anul·lació del desnonament, però critiquen que s’hi hagi desplegat “els antiavalots que segons Ada Colau no existeixen”, ha dit en relació a les funcions que encara exerceix la Unitat de Reforç per a les Emergències i Proximitat (UREP) de la Guàrdia Urbana. En el mateix operatiu, també hi han fet acte de presència el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) del consistori, però “només han arribat a oferir dues nits a un alberg” per a la família. Davant de la situació de crisi actual i el perfil vulnerable dels ocupants, s’ha acabat acordant la suspensió del desallotjament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa