Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament avala el lloguer d’una família del Poble-sec estafada
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha fet pública l’oferta que ha fet a la propietat d’un pis del Poble-Sec, on viu una família de 8 integrants que s’arrisca a ser desnonada de forma imminent a causa d’una estafa. Com va relatar el TOT Barcelona fa dues setmanes, van estar pagant el lloguer durant mesos a un impostor que es feia passar per titular de pis.

En una carta del regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, el consistori ofereix a la legítima propietat “totes les garanties per a la formalització i cobrament” d’un arrendament mentre la Mesa d’Emergència busca un lloguer social pels afectats. El preu, això sí, seria el que estableixi l’índex de preus de referència del lloguer, que sol ser una mica inferior al de mercat.

La família en qüestió la lidera la Claudia, que té 5 menors a càrrec. Va mudar-se a un pis del carrer Radas l’estiu de 2018 i va refiar-se d’un home que li cobrava 650 euros al mes i també els subministraments de la casa. Al cap de 10 mesos es va trobar un representant dels jutjats a la porta del seu pis anunciant-li un desnonament amb data oberta a partir del 15 de març, ja que ningú estava pagant res als propietaris. “Va ser estafada”, denuncia el Sindicat d’Habitatge del Poble-sec.

La carta municipal diu que el consistori ha “acreditat” que la família està “en clara situació de vulnerabilitat”. La família ha manifestat la seva intenció de pagar el lloguer a la propietat, recorda la missiva, mentre no arribi el reallotjament públic. En aquest sentit, el regidor assegura que es posa a disposició de les dues parts per concretar un acord “de forma immediata i urgent” que eviti el temut desnonament.

No ha tingut tanta sort, en canvi, una altra família del Poble-Sec en una situació similar. Al carrer de la Mare de Déu del Remei, la Yanileidy ha afrontat fins a set intents de desnonament del pis que ocupa, que és de la Sareb. Tot i que el ‘banc dolent’ creat per l’Estat ha accedit diverses vegades a negociar amb ella un lloguer social, la via judicial passa per davant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa