Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La PAH força una plantada municipal contra l’Estat pels desnonaments
  • CA

La PAH ha arrossegat als grups municipals de Barcelona a reclamar a l’Estat, amb una votació al plenari, que aturi d’una vegada els desnonaments tal com va fer pel primer estat d’alarma de primavera. La reivindicació de la plataforma arriba al ple d’aquest divendres a través d’una moció de Barcelona en Comú, que presentarà la regidora d’habitatge, Lucía Martín. La mateixa regidora va reconèixer en una entrevista al TOT Barcelona que la insistència del govern d’Ada Colau a la Moncloa sobre els desnonaments topava amb la “resistència” inesperada del ministeri de Foment.

La proposició concretament demana “l’aprovació immediata d’un nou decret que suspengui tots els desnonaments i talls de subministraments de famílies vulnerables que no tinguin l’alternativa d’un habitatge digne, segur i estable”. Si l’immoble és d’un petit propietari, suggereixen que l’Estat li ofereixi “compensacions adequades”. La PAH demana que aquesta segona moratòria dels desnonaments duri “fins a l’entrada en vigor de la nova Llei d’Habitatge que ha de regular de forma definitiva la impossibilitat de dur a terme desnonaments que no comptin amb un habitatge alternatiu”.

La proposició es votarà al plenari al migdia i la PAH preveu que hi donin suport els dos grups de govern, BComú i PSC, i l’oposició independentista, ERC i JxCat. Els tres grups constitucionalistes –Cs, PP i BpC– no hi estan a favor, han dit els activistes. Abans de començar la sessió, han escenificat la plantada municipal amb una fotografia conjunta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa