L’Ajuntament suspèn les llicències de construcció a Gràcia durant un any

Les noves llicències de construcció al districte de Gràcia s’aturaran durant un any per evitar la “desaparició del teixit tradicional”. L’Ajuntament elaborarà un Pla especial de preservació urbanística del patrimoni del casc antic de Gràcia, la Vila de Gràcia i part de la Salut, Vallcarca, Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, i la moratòria que impedirà la tramitació de noves llicències pretén evitar “canvis substancials” al districte mentre el consistori elabora el pla. “Per poder fer un any de treball al respecte era necessari suspendre les llicències”, ha precisat el regidor del districte, Eloi Badia.

El regidor ha volgut destacar que la moratòria ha estat conseqüència d’una “demanda dels veïns”. La proximitat de les eleccions impedeix que el consistori pugui assegurar que disposarà d’un any per treballar, i Badia ha reconegut que “faltarà temps” ja que hauran d’analitzar els casos “casa per casa”. També ha explicat que la protecció del patrimoni a Gràcia té la intenció de crear un casc antic i afegir zones verdes, i ha afirmat que en les últimes setmanes les peticions de noves llicències han augmentat amb la previsió de la suspensió.

Les llicències que se suspendran durant un any seran les d’enderroc, obra nova i gran rehabilitació. El regidor del districte ha precisat que els permisos de construcció que s’han atorgat fins ara seguiran vigents, ja que la suspensió no té caràcter retroactiu. L’administració ha recordat la “ferma voluntat del veïnat de conservar un patrimoni arquitectònic emblemàtic”. També ha afegit que amb la suspensió temporal de les llicències intenta protegir el districte dels “moviments d’especulació a què està sotmès tot el teixit habitacional de Gràcia”. 

La decisió del govern de Colau ha rebut les crítiques de l’oposició. La presidenta del grup municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha acusat el consistori de no construir “pràcticament res en 4 anys però d’establir prohibicions i moratòries que hipotequen el futur de Barcelona quan queden sis mesos de legislatura”. Per part del PDeCAT, el regidor Jordi Martí ha titllat la suspensió de llicències d'”improvisació producte de la mala gestió i l’electoralisme“. També ha acusat l’Ajuntament de condemnar el districte a una “paràlisi total només per la por d’haver d’enfrontar abans de les eleccions”. 

El regidor no adscrit i candidat a les Primàries 2019 Gerard Ardanuy ha qualificat a Twitter la decisió de “primer pas per protegir el nostre patrimoni de Vila” També ha demanat un “Pla especial per protegir el patrimoni dels nostres barris”. 

Nou comentari

Més notícies

L’Ajuntament treu a concurs la construcció de 176 habitatges dedicats al lloguer social

Els projectes es desenvoluparan als districtes de Gràcia, Sants-Montjuïc i Sant Martí

Aprovada una nova suspensió de llicències d’obres a Gràcia

L’Ajuntament elaborarà un nou pla urbanístic per les diferents zones afectades