Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen deportar dues dones per estafar gent necessitada de pis
  • CA

Les dificultats per trobar un habitatge assequible a Barcelona han estès el relloguer d’habitacions en els últims anys. La pràctica és símptoma de les precàries circumstàncies de la població que no pot assumir les despeses d’un pis per si sola i que, a més, no està exempta del risc de ser presa fàcil per a qui no té escrúpols de treure rèdit de la necessitat. L’Audiència de Barcelona jutja aquest dilluns quatre persones a qui s’acusa de repetir fins en tres ocasions la mateixa suposada estafa per lucrar-se a principis de 2019: enredaven presumptament clients interessats en arrendar l’habitació que asseguraven posseir buida i els van esgarrapar en total 4.600 euros abans de destapar-se que no eren propietaris de res i que no hi havia cap opció per aixoplugar-se al dormitori que anunciaven a internet.

La Fiscalia demana presó per a cadascun dels quatre processats. A més, per a dues de les imputades a les que atribueix un delicte d’estafa insta que siguin expulsades de territori espanyol durant vuit anys un cop que hagin complert dues terceres parts de la pena de reclusió que se’ls pugui imposar.

El fiscal planteja la deportació perquè són reincidents i arrosseguen una condemna per fets similars. Ara proposa que es castigui amb tres anys i mig de presó i una multa d’uns 3.000 euros per a una d’elles i amb cinc anys de privació de llibertat i 3.650 euros de sanció per a l’altra. A banda de les dues dones que s’enfronten a ser repatriades, sol·licita cinc anys de reclusió i una amonestació de 3.650 euros per a una altra acusada i un any de condemna i multa de 3.000 euros a un home a qui també es jutja.    

La Fiscalia sosté en el seu escrit d’acusació que els quatre incriminats es van confabular “fent creure a les seves víctimes que tenien el ferm propòsit de llogar una habitació” i “donant aparença d’una solvència i una serietat professional de la qual mancaven”. Segons el relat del Ministeri Públic, els acusats van publicitar l’habitació a un portal d’anuncis a internet per captar l’interès de potencials clients. Tots van caure en l’enganyifa el febrer de 2019 i la successió de fets és, si fa no fa, sempre la mateixa.

A una de les víctimes a qui van entabanar li van fer transferir primer 600 euros i, dies més tard, 900 euros més per avançar els primers mesos de lloguer. Quan va voler traslladar-se a l’habitació, va trobar-se que ja estava ocupada i que els acusats no eren els veritables amos. A uns altres els van sostreure 500 euros en concepte de reserva i 1.500 euros en efectiu pels tres primers mesos d’arrendament. Van signar un contracte i, poc més tard, van saber que qui els havia ofertat l’habitació no els hi pertanyia.

De forma simultània als dos episodis anteriors, els acusats van prendre el pèl a una tercera víctima. Aquesta va desembutxacar per dos cops la mateixa quantitat, 550 euros. Les claus de l’habitació, però, mai no les va rebre, perquè els implicats “mai no van tenir la intenció de llogar-la”, afirma el fiscal.

Més notícies
L'Eva i el Jordi viuen al sisè pis del 296 de Fabra i Puig, senten vibracions i sorolls durant tot el dia JORDI PLAY
Així és viure sobre un túnel del metro: vibració i soroll constant
Notícia: Així és viure sobre un túnel del metro: vibració i soroll constant
Comparteix
Veïns de diversos blocs de Fabra i Puig conviuen amb aquestes molèsties, que TMB atribueix al deteriorament de les vies entre Virrei Amat i Vilapicina
Lluís Rodriguez, afectat per la prohibició de lloguer d'habitacions turístiques en llars compartides / Jordi Play
Perdre la casa per no poder seguir llogant habitacions a turistes
Notícia: Perdre la casa per no poder seguir llogant habitacions a turistes
Comparteix
"L'Ajuntament m'ha portat a aquesta situació", culpa el Lluís, que depenia de compartir el pis amb viatgers

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa