Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Idealista guanya la batalla pel pis anunciat “només per a espanyols”

L’Ajuntament va interposar una denúncia a Idealista per compartir al seu portal l’anunci d’un pis “només per a espanyols”. El consistori ho considera una clara discriminació i per això va multar el web amb 60.001 euros de multa. El passat mes de juliol, la justícia va donar la raó a l’Ajuntament, però ara el Jutjat Contenciós Administratiu 1 ha declarat nul·la la multa al·legant que no es pot considerar Idealista com a agent immobiliari.

El jutge també considera que l’Ajuntament hauria d’haver enviat un requeriment a Idealista perquè retirés l’anunci i que no ho va fer. D’aquesta manera, la justícia dona la raó al portal i l’exculpa del fet d’haver exposat un pis que només estava operatiu per a persones nascudes en territori espanyol.

L’Ajuntament insisteix que la multa segueix vigent

Fonts municipals consultades pel TOT Barcelona diuen que la sentència no anul·la la multa per discriminació en l’accés a l’habitatge. En tot cas, certifiquen que Idealista s’estalvia la sanció i que és “la immobiliària que va publicar l’anunci qui haurà de pagar la totalitat de la sanció”. En aquest sentit, el consistori assegura que la sentència “no nega que l’anunci fos il·lícit”, que és el que ha indignat l’executiu des que va va aparèixer l’anunci.

Sobre la postura dels jutges, l’Ajuntament recorda que la sentència inicial condemnava “de forma solidària a Idealista” com a portal immobiliari que anunciava el lloguer d’aquest pis. En aquest sentit, les fonts consultades diuen que es tracta d’un debat “molt tècnic” que s’està tenint en el procés judicial, “tant en aquesta com en altres plataformes” contra les que el consistori lluita als tribunals.

No és el primer cop que el consistori perd als jutjats

No és el primer cop que Idealista guanya a l’Ajuntament als tribunals. A finals de juliol, la justícia va condemnar l’Ajuntament a restituir la multa de 3.000 euros que va imposar al portal i a pagar els interessos pel temps transcorregut. En aquest cas, la sentència la va firmar el jutjat contenciós administratiu núm. 16 de Barcelona, en què estima íntegrament un dels sis recursos interposats per Idealista.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a octubre 26, 2022 | 16:15
  uno que vive en Tabarnia octubre 26, 2022 | 16:15
  i si l,anunci hagues inclos, no s,admeten jutges, llavorens seria aplicat el delicte de discriminacio?
 2. Icona del comentari de: Mori l'intervencionisme a octubre 26, 2022 | 16:40
  Mori l'intervencionisme octubre 26, 2022 | 16:40
  No entenc perquè un particular no pot discriminar a qui lloga el seu pis. Si jo pogués llogaria només a catalans. No estem parlant d'un parc públic d'habitatges. Les administracions no haurien de poder decidir tant sobre l'activitat privada.
 3. Icona del comentari de: Octubrista a octubre 26, 2022 | 19:10
  Octubrista octubre 26, 2022 | 19:10
  Tant se me'n fot, són coses entre 'espanyols un ajuntament espanyolista. Si jo haig de fer qualsevol mena de tracte de lloguer o de la classe que sigui, ja tinc molt clar amb qui els haig de fer i amb qui no i quina mena d'arguments m'haig de guardar al pap per evitar que em toquin els ous
 4. Icona del comentari de: Lluis bcn a octubre 27, 2022 | 11:48
  Lluis bcn octubre 27, 2022 | 11:48
  Només faltaria que un propietari no.pogués "escollir"a qui llogar un pis. Si segurament ha tingut males.experiències en un futur s'ho.mirarà amb lupa..La Kolau que es deixi de xorrades...
 5. Icona del comentari de: Josep Reverté Moline a octubre 27, 2022 | 23:28
  Josep Reverté Moline octubre 27, 2022 | 23:28
  Estic completament d'acord amb els darrers comentaris . Deixeu de posar-vos amb les vides i decisions privades de la gent . Val més que os poseseu un sou ajustat al que cobra tothom i no les bestieses que us auto-arregleu abuidant les arques públiques. Amb això os teniu que posar i no amb les decisions personals dels particulars . Feu lleis i normes que donin llibertats a la gent que vos paga els sous . I arregleus els vostres! POLITICS Y ADMINISTRACIO !que esteu arrasant el poble que vos manté y forran-vos abusant de la paciència de la gent . Al final tindrem que estudiar tots d' advocats , perquè podesim fer les lleis a mida dels interessos que ens convé més , encara que sigui només electoralment. VISCA LA DEMOCACIA ESPAÑOLA !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa