Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Grifols i Corp construiran 2.500 habitatges de lloguer a Barcelona
  • CA

La família Grifols, a través de la societat Scranton, ha decidit donar el salt definitiu al mercat immobiliari i s’ha associat a la promotora catalana Corp per constituir una nova empresa que construirà 2.500 habitatges de lloguer a l’àrea de Barcelona

Segons ha avançat El Confindencial, la intenció és invertir 230 milions d’euros en el pròxims tres anys per constituir-se en el major grup immobiliari dedicat a l’habitatge de lloguer. L’operació no involucrarà la farmacèutica, sinó que Scranton, propietària del 8,7% de Grifols, aprofita els beneficis que genera la multinacional per invertir en altres sectors. 

Diversificació del negoci

Es Grifols ja havien entrat també en el sector immobiliari finançant la mateixa Corp en la compra de l’antiga seu de Puig a la Travessera de Gràcia de Barcelona per construir-hi 21 habitatges de luxe i van comprar uns baixos a Francesc Macià, entre altres.

De fet, l’èxit i els beneficis de la companyia ja fa temps que influeixen en els seus accionistes i, precisament per això, la firma neerlandesa està mobilitzant inversions en altres sectors com, per exemple, la compra de part de l’accionariat de Juvé & Camps o el rescat del Juventut de Badalona.

Societat conjunta

Segons el mateix diari, Scranton i Corp crearan una societat conjunta, en què la primera tindrà el 66% i la segona el 34%. De fet, la promotora aportarà el sòl amb actius com els terrenys de la Rambla Guipúscoa, Bonaplata o Can Batlló II de Barcelona, mentre que els Grifols hi posaran els fons per construir els habitatges. Dels 2.500 que tenen previst edificar, la meitat seran a la capital catalana, mentre que la resta s’alçaran als seus entorns com L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Terrassa o Sant Just Desvern.

Tot plegat farà que la nova societat que constitueixen estigui valorada en 1.000 milions d’euros quan estigui en ple rendiment i, a més, això ajudarà Corp, que va tancar el 2017 amb un endeutament de 142 milions d’euros, el doble que l’any anterior, per la gran quantitat de projectes que ha posat en marxa.

Més notícies
L’aplicació selectiva del 30% per a habitatge protegit desencalla l’acord
Notícia: L’aplicació selectiva del 30% per a habitatge protegit desencalla l’acord
Comparteix
Els projectes en solars comprats el primer semestre de 2016 quedaran exempts si resulten inviables amb la reserva de sostre | Entrarà en vigor la propera setmana
Lluís Marsà: “La reserva del 30% d’habitatge protegit acabarà al Suprem”
Notícia: Lluís Marsà: “La reserva del 30% d’habitatge protegit acabarà al Suprem”
Comparteix
El president de l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) assegura que la nova normativa amenaça de paralitzar el sector en els pròxims anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa